Nagyvilág

2019.01.30. 15:49

Élve mentették ki az utolsó vájárt is a lengyelországi rézbányából

Varsó - Élve mentették ki a mélyben rekedt utolsó bányászt is szerdán a lengyel KGHM rézbányatársaság alsó-sziléziai tárnájából.

Varsó - Élve mentették ki a mélyben rekedt utolsó bányászt is szerdán a lengyel KGHM rézbányatársaság alsó-sziléziai tárnájából.

A vájár kedden, egy erős földrengés következtében 13 társával együtt maradt a mélyben a nyugat-lengyelországi Polkowicében működő Rudna bányában. A bánya vezérigazgatója, Marek Swider szerda délutáni értekezletén közölte: a bányamentők megtalálták azt a rézkitermeléshez használt gépet, amelyben a keresett vájár a bányaomlás idején tartózkodott. A férfi él, a gépet önerőből hagyta el - tette hozzá Swider.

Kedden a földmozgás pillanatában a Rudna bánya érintett szakaszán, mintegy 770 méter mélyben 32 vájár dolgozott, 14-nek nem sikerült saját erőből a felszínre jutnia. Közülük még kedden 13-at megtaláltak a bányamentők. A 32 bányász közül 11-en könnyebben megsérült, további négy férfit kórházban ápolnak, egyikük állapota súlyos.

- MTI -


[related-post post_id="4124790"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!