Nagyvilág

2019.03.27. 14:03

A csípős szósz életet mentett a zord időben

Taylor a kutyájával kikapcsolódni ment az erdőbe, és az autóban voltak, amikor rájuk szakadt a hó.

Taylor a kutyájával kikapcsolódni ment az erdőbe, és az autóban voltak, amikor rájuk szakadt a hó.

Bejárta a világsajtót az Egyesült Államokban, Ore­gonban a hóviharban ragadt férfi – és kutyája – csodálatos megmenekülésének története, aki öt napon át Taco Bell csípős szószon élt (vélhetően valamennyit a kutyus is kapott a túlélés reményében). Ennek hatására az étteremlánc be is jelentette, hogy egy éven át ingyen adja az ételt és a hozzá járó szószt a szerencsés túlélőnek. A férfi és a kutyus túlélését még egy fontos dolog segítette, ez pedig nem más volt, mint a férfi Toyota 4Runner terepjárója, amely nemcsak a hóvihar ellen nyújtott számukra menedéket, de az extrém hidegben újra és újra beindítva a fagyhaláltól is megóvta őket.

A FOX 29 jelentése szerint Taylor kikapcsolódni ment az erdőbe, egy erdészeti úton autózott, amikor úgy döntött, szunyókál egyet kutyájával, Allyvel. Arra ébredt, hogy a Toyota 4Runnert szinte teljesen belepte a frissen esett hó. Amerre elnézett, mindenfelé több mint egyméteres szűz hó vette kerül, amely jóval a motorháztető fölé magasodott, így a férfi meg sem próbálkozott azzal, hogy gyakorlatilag teljesen ellepett autóval keresztülvágjon rajta.

Túrázó talált rájuk

Az autó elektronikája és akkumulátora gond nélkül megbirkózott az extrém hideggel. Ezt követően öt napig vártak, hátha rájuk talál valaki, és bár ételük nem volt, akadt pár csomag Taco Bell mártás a kesztyűtartóban, ez szolgált számukra táplálékul az erdei tartózkodás alatt. Rendőrségi források szerint Taylort végül egy motorszános túrázó fedezte fel, egy hómaró és csapata mentette ki szorult helyzetéből. Taylor és kutyusa mindketten sértetlenek voltak, amikor a mentőcsapat napokkal később rájuk talált.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!