a remény dala

2020.04.06. 22:09

Hétszáz gyermek virtuális kórusa énekeli a Nessun dormát

A római székhelyű Europa InCanto kulturális szervezet felkérésére nemcsak Olaszországból, hanem több európai országból érkezett felvétel.

Forrás: YouTube

Hétszáz gyermek énekelte otthonában videóra Puccini Nessun dorma című áriáját, és küldte el a római székhelyű Europa InCanto kulturális szervezetnek, amely egy virtuális kórust alakított a felvételek segítségével.

Kalaf áriáját Puccini Turandot című operájából minden nagy tenor el akarja énekelni életében legalább egyszer. Amikor több száz gyermek együtt énekli, hogy „amint itt a hajnal, győzni fogok, győzni fogok, győzni fogok”, mindenkit reménnyel tölt el a koronavírus-járvány közepette.

A szervezet nemcsak az olasz, hanem az európai gyermekeket is arra kérte, hogy énekeljék el a világhírű áriát és küldjék el neki a róla készült felvételt. Kereken hétszáz választ kapott.

Vasárnap feltöltötte a virtuális kórus énekét és a gyermekek fotóit a YouTube-ra, ahol már több mint 120 ezren tekintették meg a „remény nagyköveteinek” előadását, amelynek elkészültét szüleik is segítették azzal, hogy ők készítették a felvételeket vagy a fotókat – olvasható a szervezet közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!