Siker

2019.07.28. 14:12

Marozsán Dzsenifer lett az év legjobb női focistája Németországban

Marozsán Dzsenifert, a német válogatott magyar származású labdarúgóját választották Németországban az év legjobb női labdarúgójának.

22 June 2019, France (France), Grenoble: Football, women: WM, Germany - Nigeria final round, round of sixteen, Stades des Alpes: Germany's Dzsenifer Marozsan warms up before the game. Germany won 3:0. Photo: Sebastian Gollnow/dpa

Forrás: dpa / AFP

Fotó: Sebastian Gollnow

A Kicker sportlap szavazásán az Olympique Lyonnal Bajnokok Ligája-győztes, 27 éves játékos sorozatban harmadszor érdemelte ki az elismerést.

A szavazáson a férfiaknál a Borussia Dortmund játékosa, Marco Reus végzett elsőként. A támadó 2012 után másodszor lett a legjobb hazájában, akkor viszont még a Borussia Mönchengladbach labdarúgója volt.

Az edzők között Jürgen Klopp lett az első, aki idén a Liverpoollal megnyerte a BL-t. Reushoz hasonlóan Klopp is hét évet várt az újabb elismerésre, amelyet akkor még dortmundi edzőként kapott meg.

A Kicker a férfiaknál 1960 óta, míg a nőknél 1996-tól, az edzőknél pedig 2002-től választja meg az év legjobbjait.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában