Euro 2024

2023.11.15. 13:18

Lezárult a jövő évi labdarúgó-Európa-bajnokság jegyértékesítésének első szakasza

A jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság kedden zárult első szakaszában kínált 1,2 millió jegyre csaknem húszmillió igénylés érkezett.

MW

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Frank Hoermann/SVEN SIMON

A németországi torna belépőit sorsolás útján kapták meg a szurkolók, és azok, akik nem jutottak jegyhez, a december 2-án sorra kerülő csoportbeosztás után próbálkozhatnak újra.

Ezt követően két kisebb szakasz lesz még, közvetlenül az Eb előtt, majd a csoportmeccsek után.

A jegyek ára 30-tól (körülbelül 11 700 forint) 1000 euróig terjed - előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. 

A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy mérkőzésre kaphatnak belépőt. A tavalyi, katari világbajnoksághoz hasonlóan a jegyeket nem papíron, hanem csak digitálisan adják át.

A magyar válogatott jelenleg a G csoport élén áll, és ha a hátralévő két mérkőzésén legalább egy pontot szerez - a többi eredménytől függetlenül -, már biztosan kijut az Eb-re.

Bemutatták a torna hivatalos labdáját

A Futballszerelem névre keresztelték a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos labdáját, amelyet szerdán mutattak be.

Az Adidas által gyártott játékszert Berlinben prezentálta Philipp Lahm tornaigazgató és Manuel Neuer világbajnok kapus. A szervezők szerint a labda díszítése a fekete-fehér és színes szárnyformákkal, ívekkel, valamint pontokkal az Eb energiáját tükrözi. A tornának otthont adó városok neve és a stadionok illusztrációja is megjelenik rajta, emellett a legújabb technológia révén hatékonyan segíti a videobírók munkáját.

Manuel Neuer, a német labdarúgó-válogatott kapusa mutatja meg a hivatalos labdát 2023. november 15-én a berlini Olimpiai Stadionban
Fotó: Tobias Schwarz / Forrás: AFP

A 2024-es Eb döntőjét a berlini Olimpiai Stadionban rendezik július 14-én.

A magyar válogatott jelenleg a G csoport élén áll, és ha a hátralévő két mérkőzésén legalább egy pontot szerez - a többi eredménytől függetlenül -, biztosan kijut az Eb-re.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában