Nyíregyháza hírei

2012.10.30. 09:09

Nagyobb fényerő, mélység élesség, emelt érzékenység, fotós csoport járta a megyét

Nyíregyháza - Korábban már bemutattuk Schram András kanadai fotós munkáit, aki egy workshop keretében járt megyénkben.

Nyíregyháza - Korábban már bemutattuk Schram András kanadai fotós munkáit, aki egy workshop keretében járt megyénkben.Az első  napon megismerkedtek a jelentkezők egymással, majd előbb egy régi szecessziós épület lépcsőházában fotózták a fiatal párt. A beállításokat egymás közt megbeszélték, majd kipróbálták, hogy azzal, ami András filozófiája alapján – nem utómunkázni kell képet, hanem helyben jól elkészíteni – gyakorlatban láthassák a változást.

Fotóztak a Kossuth téren, bejárták Nyíregyházát, majd a második napon Tiszadob, az Andrássy kastély volt a környezet, ahol márkától függetlenül szaporán kattogtak a gépek. Harmadik napon Vaján készültek képek, a zárás pedig Baktalórántházán egy ebéd volt.

A résztvevők egy része helyi, ismert fotós volt, de akadt, aki Dunaszerdahelyről utazott kilométer százakat, hogy olyan tudást kapjon – leginkább a látásmód, kompozíció, kiemelés – hármasban, hogy az elkészült képek láttán a nézőben megakadjon a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!