Nyíregyháza hírei

2013.03.22. 12:32

E.ON: 15 ezer 500 fogyasztóját érint üzemzavar

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A déli adatok szerint 30 település (ugyanaz a terület, amely a hókatasztrófával is leginkább sújtott volt) 15 ezer 500 fogyasztóját érinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a középfeszültségű hálózat üzemzavara, ami részleges vagy teljes áramkimaradást okozott – mondta el érdeklődésünkre Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtószóvivője.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A déli adatok szerint 30 település (ugyanaz a terület, amely a hókatasztrófával is leginkább sújtott volt) 15 ezer 500 fogyasztóját érinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a középfeszültségű hálózat üzemzavara, ami részleges vagy teljes áramkimaradást okozott – mondta el érdeklődésünkre Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtószóvivője. – A 80-100 km/órás széllökések mellett a helyzetet nehezíti, hogy munkatársaink a korábban ideiglenesen elvégzett (hogy a háztartásokba mihamarabb visszakapcsolhassák az áramot) helyreállítást, most véglegesítették volna.

A felázott talajban sok helyen úgy helyezték el a szakemberek az oszlopokat, hogy már jött fel a talajvíz, a leszakadó faágak, vagy kidőlő fák és a szél erejének így nem tudnak ellenállni – jegyezte meg a szóvivő. Megerősített készenléttel és szolgálattal, a korábban Dunántúlról Szabolcsba vezényelt munkatársaink mindent megtesznek, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsák a szolgáltatást. A középfeszültségű hibák kijavítása után következhet a kisfeszültségű és egyedi problémák megoldása - tájékoztatta portálunkat a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!