Nyíregyháza hírei

2013.03.14. 09:17

Irányított fúrás a fák védelmében

Nyíregyháza - A szennyvíz beruházás csöveit kell összekötni a Csalló köz és a Sóstói út között Nyíregyházán. Erre olyan megoldást talált az önkormányzat, ami megkíméli a fákat, ráadásul nem kerül többe, mint a hagyományos eljárás.

Nyíregyháza - A szennyvíz beruházás csöveit kell összekötni a Csalló köz és a Sóstói út között Nyíregyházán. Erre olyan megoldást talált az önkormányzat, ami megkíméli a fákat, ráadásul nem kerül többe, mint a hagyományos eljárás.A nyomóvezeték földbe juttatása több úton történhet – tájékoztatta a sajtót Kósa Tímea Nyíregyháza MJV alpolgármestere. – A beruházás most következő szakaszában egy döntést kellett meghozni, ugyanis a csövek lefektetése érdekében a Csalló köz elejéig, 6-8 méteres szélességben, az útba eső fákat ki kellett volna vágni. Ezt a polgármester úr elutasította.

Lehetett volna a Csalló köz elején lévő csatlakozó pontig fél pályás lezárást alkalmazni, de az itt kialakult forgalom ezt nagyon megsínylette volna. Ezért egy másik megoldást választottunk, aminek irányított fúrási technológia a neve. A kivitelező a fák kivágása nélkül fogja átfúrni a két pont közti távolságot. Ennek a technológiának az is előnye, hogy nem kerül többe, mint a hagyományos eljárások. A kivitelező cég ügyvezetője, Domonyik József röviden elmagyarázta, hogy a feladatot két lépcsőben oldják meg. Előbb egy pilot fúrást végeznek, majd annak kiszélesítése lesz a végleges üreg, amibe behúzzák a csöveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!