Nyíregyháza hírei

2013.03.07. 16:15

Jobbik-sajtótájékoztató: Tragédiával végződhetnek előbb-utóbb a lopások

Nyíregyháza - „Vérlázító viszonyok uralkodnak Ópályiban, Nyírparasznyán és Nagydoboson a közbiztonság terén” – kezdte csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóját Apáti István, a térség országgyűlési képviselője.

Nyíregyháza - „Vérlázító viszonyok uralkodnak Ópályiban, Nyírparasznyán és Nagydoboson a közbiztonság terén” – kezdte csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóját Apáti István, a térség országgyűlési képviselője. A Jobbik politikusa nem köntörfalazott: „Az esetek többségében nem azoké a termény, akik megtermelik, hanem akik hívatlanul megjelennek. A vagyon elleni bűncselekmények mindennaposak, fényes nappal viszik el a disznót, a tyúkot, még a vad elől is képesek ellopni az eleséget. Ismerek olyan gazdát, akit 21 millió forinttal károsítottak meg a fatolvajok. Ráadásul már nem csak az akácra szakosodnak, viszik az égert és a kőrist is. Aláírásgyűjtésbe kezdtünk, és elmegyünk a legfelsőbb szintig. Ha a rendőrség országos vezetése tehetetlen, amennyiben nem garantálják az élet- és vagyonvédelmet, akkor a végsőkig elkeseredett lakosok kénytelen megvédeni magukat, és más szervezetek segítségét kérik. Szükség lenne a fokozottabb rendőri jelenlétre hosszútávon, a nagy létszámú mezőőri szolgálatra, és Ópályiban felállhatna egy rendőrőrs is. Sajnos, manapság kézzel tapintható a feszültség. Tartok tőle, hogy előbb-utóbb tragédia történik. Fenyegetettségben élnek a törvénytisztelő magyar állampolgárok. A legtöbb ember nem tesz feljelentést, mert már belefásult. Valamit tenni kell a tolvajok ellen, mert ez tarthatatlan és tűrhetetlen állapot”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!