Nyíregyháza hírei

2013.03.08. 14:06

Mindenkit lenyűgözött Nyíregyháza!

Nyíregyháza – Nemcsak a lakossági, hanem a szakmai visszajelzések is azt bizonyítják, jól éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a budapesti Utazás Kiállítás belföldi díszvendégeként mutathattuk be Nyíregyházát – mondta értékelésében dr. Kovács Ferenc.

Nyíregyháza – Nemcsak a lakossági, hanem a szakmai visszajelzések is azt bizonyítják, jól éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a budapesti Utazás Kiállítás belföldi díszvendégeként mutathattuk be Nyíregyházát – mondta értékelésében dr. Kovács Ferenc. – A befektetőket is meggyőzte mindaz, amit láttak, hiszen két olyan társasággal is tárgyalunk, akik szállodaüzemeltetéssel foglalkoznak, s mint tudjuk, Nyíregyházán a turizmus további erősítése érdekében nagyon fontos a szálláshelyek bővítése – folytatta a szabolcsi megyeszékhely polgármestere, aki szerint az elmúlt két év eredményei, a fejlesztések, a gyógyfürdő cím elnyerése, a gyógyhellyé nyilvánítás kezdeményezése, Sóstó és az állatpark olyan attrakciók, melyek csalogatják a turistákat, amit bizonyít, hogy tavaly nőtt a városban látogatók száma és több volt az itt töltött vendégéjszaka is. Az is nagyon sokat jelent, hogy akik ide látogattak, akár külföldről, akár itthonról, csaknem 70 százalékuk nyilatkozott úgy, szívesen visszajönne Nyíregyházára és ajánlja másoknak is a várost.

– A belföldi kínálatból eddig kimaradt Nyíregyháza, sikerült ezen is változtatni – fogalmazott Furkóné Szabó Mariann, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM menedzser. – Szlovák partnerek vették fel velünk a kapcsolatot, törökök jelezték be, hogy az élményfürdőbe terveznek „tanulmányutat”, s belföldi utakat ajánló irodák bővítik a kínálatukat a Nyírség fővárosával – sorolta a turisztikai szakember és megjegyezte: nagyon jó volt négy napig Budapesten nyíregyházinak lenni! – Folytatjuk a marketinget, hogy már a főszezon előtt forogjon a város neve – mondta Mogyorós Judit, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke. – Ott leszünk a pécsi utazási kiállításon, szervezzük a krakkói és rzeszówi bemutatkozást, egy hónap múlva lengyel utazási irodák képviselőiből álló csoport érkezik Nyíregyházára, májusban pedig TDM konferenciát rendezünk, ezen felül óriásplakát és online kampányokkal erősítünk az elő- és utószezonra – szedte csokorba az elkövetkező időszak eseményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!