Nyíregyháza hírei

2013.03.03. 12:55

Transznacionális partnertalálkozó

Nyíregyháza - Bulgár, román és magyar vendégek is részt vettek a német projektpartner szervezte transznacionális találkozón Marktredwitzben.

Nyíregyháza - Bulgár, román és magyar vendégek is részt vettek a német projektpartner szervezte transznacionális találkozón Marktredwitzben.A Kelet–Nyugat Kompetencia Központban az egyes országok képviselői – köztük mi, a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete (VÁGOE) tagjai – a romák társadalmi helyzetére, integrációs törekvéseire és az esélyegyenlőség fontosságára fókuszáltak előadásukban és a közös célok, tennivalók összehangolásakor. A „Kompass” elnevezésű projekt mögött ott áll az EU nemzeti romaintegrációs stratégiája. Célunk, hogy a romák kompetenciamérése megkönnyítse számukra a pályaválasztást, az elhelyezkedést, és segítsük a meglévő szakadékok megszűntetését. A kompetenciamérés Német- és Franciaországban már bevált receptjét kíváncsian „ízlelgették” a bulgár, román és magyar partnerországok. Májusban Magyarországon tartjuk az újabb munkamegbeszélést!

- Juhász Sándor, VÁGOE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!