Nyíregyháza hírei

2013.04.11. 14:53

A költészet napján emlékeztek Krúdyról a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban

Nyíregyháza - A középiskola 95. évi jubileuma kapcsán szerveztek Zrínyis Akadémia előadásokat, minden hónapban egy volt növendék volt a vendég.

Nyíregyháza - A középiskola 95. évi jubileuma kapcsán szerveztek Zrínyis Akadémia előadásokat, minden hónapban egy volt növendék volt a vendég.

A költészet napjára időzítve a város nagy szülöttjéről, Krúdyról hallhattak előadást a fiatalok dr. Pethő Józseftől, a Nyíregyházi Főiskola tanárától. A rendezvénysorozat másik érdekessége, hogy diák menedzserek készítették elő a rendezvényt, aminek során olyan apró részletekre kellett ügyelni, hogy ki lesz az előadó, mi lesz a téma, milyen időtartamban kell helyet foglalni, kiket hogyan értesítenek, kell-e technikai berendezést szervezni az előadásokhoz, és nem utolsó sorban, vannak-e zrínyis emlékei.

Minden meghívott előadó valamikor zrínyis diák volt. Ebben csütörtökön Tóth Eszter Lilláé volt a főszerep. Az igazgatónő, Huszárné Kádár Ibolya elmondta: a Zrínyis Akadémia a természettudósok és történészek után az irodalmárokat kérte előadásra májusban pedig dr. Margócsy József lesz a vendég. (Dr. Pethő József előadását egy - egy idézettel színezte, amit egy középiskolás lány olvasott fel.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!