Nyíregyháza hírei

2013.04.15. 16:02

Értékes hagyaték, kincset érő dolgozók

Nyíregyháza - Kitüntető figyelmet kaptak a könyvtárosok a róluk elnevezett világnapon.

Nyíregyháza - Kitüntető figyelmet kaptak a könyvtárosok a róluk elnevezett világnapon.Ünnepi taggyűlést tartott hétfőn a Könyvtárosok Világnapja alkalmából a Magyar Könyvtárosok Egyesületének megyei területi szervezete a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. A 2008-ban alapított Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Könyvtári Kultúrájáért - díjat idén Ignácz Lászlóné gyermekkönyvtáros vehette át a könyvtári kultúra és szolgáltatás továbbfejlesztésében elért kiemelkedő teljesítményének elismeréséül.

A világnapon maga a házigazda megyei könyvtár helyismereti különgyűjteménye is különleges adománnyal gazdagodott, mégpedig Fehér Gábor nyíregyházi író- tanár értékes kézirataiból, jegyzeteiből álló digitális hagyatékkal, amelyet prof. dr. Sebestyén György, a hagyaték gondozója, a nyíregyházi kötődésű, 1941-ben elhunyt pedagógus leszármazottja, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet tanszékvezető egyetemi tanára adott át dr. Kührner Évának, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatójának.

A Fehér Gáborra való tiszteletteljes emlékezés mesés programmal folytatódott a könyvek birodalmában: Luzsi Margó meseterapeuta, gyermekkönyvtár-vezető, az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársa tartott előadást „Mindennapi kenyerünk: a mese” címmel.


Beszédes díjak

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete által alapított Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Könyvtári Kultúrájáért díj célja a megye közművelődési, felsőoktatási és szakkönyvtáraiban, továbbá a képzőhelyeken dolgozók szakmai tevékenységének, a könyvtári kultúra és szolgáltatás továbbfejlesztésében elért kiemelkedő teljesítményeknek az elismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!