Nyíregyháza hírei

2013.04.16. 14:24

Újabb 166 munkahelyet teremt Nyíregyházán a Raiffeisen

Nyíregyháza - A sikeres első fázist követően újabb 166 munkahelyet teremt Nyíregyházán a Raiffeisen Bank, mely ezzel a jövő év végére 320 embernek ad majd munkát – jelentették be a városházán tartott keddi sajtótájékoztatón.

Nyíregyháza - A sikeres első fázist követően újabb 166 munkahelyet teremt Nyíregyházán a Raiffeisen Bank, mely ezzel a jövő év végére 320 embernek ad majd munkát – jelentették be a városházán tartott keddi sajtótájékoztatón.

Folytatják a programot

Mint ahogy arról beszámoltunk: tavaly év végén adták át a Raiffeisen Bank Zrt. bankműveleti központját a Nyíregyházi Főiskolán, és már a projekt kezdetekor elhangzott: a beruházás a tervek szerint rövid távon 150, három–négy éven belül pedig akár 6–800 új munkahelyet teremthet a szabolcsi megyeszékhelyen. Az első fázis sikerét mi sem jelzi jobban, mint hogy az osztrák pénzintézet igazgatósága úgy döntött, hogy a programot folytatják, s újabb munkahelyeket teremtenek Nyíregyházán. Mindezt Martin Melkowitsch, a bank vezérigazgató-helyettese a városházán jelentette be, a döntést pedig a program első szakaszának eredményességével indokolta.

– Jelenleg százan dolgoznak a call centerben, a siker titka pedig az itt élők kreativitásában, odaadásában, munkaszeretetében rejlik. Ezt látva döntött úgy a bank vezetése, hogy a jövő év végéig további 166 munkahelyet teremt Nyíregyházán, ahol az első fázisra tervezett 150-nel együtt 2014 decemberére összesen 316 embernek ad majd munkát. A következő szakaszban a lakossági fizetésforgalmi, a behajtási és a hitelbírálati területeket fejlesztjük, a munkatársak felvétele április második felében kezdődik. Bízunk abban, hogy a tapasztalataink ugyanolyan jók lesznek, mint jelenleg, ez pedig további fejlesztéseket is jelenthet – mondta a vezérigazgató-helyettes, aki lapunk kérdésére arról is beszélt, hogy a következő fázisban olyan munkavállalókat keresnek, akik hajlandóak tanulni – a képzést, az első szakaszhoz hasonlóan a bank a munkaügyi központtal közösen végzi.

Komoly fejlődés

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a tájékoztatón arról beszélt, hogy a város a foglalkoztatás terén az elmúlt két és fél év alatt több irányban is komoly fejlődést ért el: az itt lévő cégek kapacitásbővítése, valamint a képzett munkaerőt igénylő szolgáltatói szektor bővülése is hozzájárul a gazdaság növekedéséhez, illetve a munkanélküliség csökkentéséhez. – Olyan területen született siker, ahol Nyíregyháza erős: sok a dolgozni akaró és tudó fiatal, ennek pedig kézzelfogható az eredménye.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára azt mondta, a program folytatása a bank, az állam, a nyíregyházi önkormányzat és a munkaügyi szervek közös sikere, ami azért különösen fontos, mert az ország egyik leghátrányosabb helyzetű megyéjében teremt munkahelyeket.

– Az állam a teljes képzési költséget átvállalja, emellett a dolgozók felére bértámogatást biztosít, és cserébe 8 hónap továbbfoglalkoztatást kér, ami ebben az esetben nem okoz gondot, hiszen a bank hosszú távban gondolkodik és tartósan szeretne Nyíregyházán maradni. A Raiffeisen döntése azt bizonyítja, hogy a szabolcsi emberek tudnak, akarnak és képesek is kiváló minőségben dolgozni, és bízunk abban, hogy a pozitív visszajelzések további befektetőket vonzanak az ország keleti térségébe – fogalmazott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!