Nyíregyháza hírei

2013.04.08. 14:05

Vasvillával, bottal, parittyával támadtak

Tiszadob - A polgárőrség vezetőjére és egy idős asszonyra is rárontottak a tiszadobi garázdák.

Tiszadob - A polgárőrség vezetőjére és egy idős asszonyra is rárontottak a tiszadobi garázdák.Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított nyomozást a Tiszavasvári Rendőrkapitányság a 15 éves J. András, a 25 éves J. István, valamint a 46 éves T. András ellen. A tiszadobi elkövetők április 6-án este megjelentek egy lakásnál az Andrássy utcában, majd vasvillával, bottal és csúzlival támadtak az ott tartózkodókra. Egy helyszínen lévő polgárőr próbálta megakadályozni a sértettek további bántalmazását, ám a gyanúsítottak őt is megütötték és elmenekültek a helyszínről. A tiszavasvári rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést, rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a három garázdát.

Mindeközben arra lettünk figyelmesek, hogy J. István és öccse, András obszcén szavakat kiabál be az utcáról. Kimentünk és rendre utasítottuk a trágárkodókat, majd haza küldtük őket, csakhogy ők nem haza mentek, hanem – valamilyen telefon eltűnésének kapcsán – a későbbi események helyszínére. Ott, az egyik házban szóváltásba keveredtek a házigazdával. Mi ekkor érkeztünk a helyszínre, felszólításunkra a két személy távozott. A szemben lévő szomszédok, Galyas Zsolt és családja felfigyelt a hangzavarra, kijöttek hozzánk, és a történtekről érdeklődtek.

Pár perc múlva ismét megjelent. J. István és J. András édesapjuk társaságában, vasvillával, bottal és parittyával „felfegyverkezve” tért vissza, és Galyasékra támadtak. A korom sötétben mindenkit az ellenségüknek tekintettek. Zsoltot fejen találta egy csúzli lövedék, 80 éves édesanyját, a mozgássérült Galyas Gábornét megrúgta az egyik elkövető. Igyekeztem szétválasztani a feleket és megvédeni a sértetteket. J. István kezéből felhúzott állapotban vettem ki a csúzlit, dulakodás közben mindketten a földre kerültünk.

Néhány pillanat múlva hatalmas ütést éreztem a jobb vállamon, ekkor felugrottam és elkiáltottam magam, hogy fejezzék be. Az apa és a két fia ekkor a Zalka utca felé menekült el. Értesítettük a rendőrséget, és kiérkezésükig biztosítottuk a helyszínt, majd segítettünk az elkövetők előállításában – taglalta a derék polgárőr parancsnok, Bán Gábor.

Le a kalappal a tiszavasvári rendőrök előtt is, akik kiérkezésük után azonnal tették a dolgukat: elfogták a támadókat, kihallgatták a szemtanúkat és a polgárőrökkel közösen hajnalig vigyáztak a riadt utcabeliek biztonságára – mondta vasárnap, betegágyban fekve a négygyermekes családfő.

– Elképesztő, ami történt! Ha nincsenek ott a polgárőrök, könnyen lehet, hogy emberölésig fajul az összecsapás! Az ilyen semmirekellők miatt van rossz híre a cigányoknak, mint ezek, az ilyenek miatt nézik le az összes romát, minket is, a vétlen áldozatokat! – utalt a vasvillás famíliára Galyas Zsoltné, hozzátéve: a szombat éjszakai incidens óta megváltozott, maximálisan pozitív lett a véleménye a rend őreiről.

Gizike nénit mégsem a lábsérülése, saját egészsége foglalkoztatja igazán: – Amikor a rendőrök bevitték az elkövetőket, fenyegetőztek, hogy a szabadulásuk után majd visszatérnek, és bosszút állnak rajtunk és a családtagjainkon. Hogy velem mi lesz, nem érdekel, de nagyon féltem a gyermekeimet és az unokáimat! Én épphogy bottal járni tudok, ki fogja megvédeni őket? – csuklott el Gizike néni hangja.

KM-PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!