Nyíregyháza hírei

2013.05.10. 10:15

Közel hatszázan táncolnak majd a téren

Nyíregyháza - A városnapi programok keretében május 12-én, vasárnap rendezik meg a Szabolcs Dance Star táncos tehetségkutató versenyt a Kossuth téren, ahol az eddigiektől eltérő módon nem kategóriánként rangsorolják a produkciókat: stílustól függetlenül az előadásmódot, a dinamikát, a pontosságot és az előadó színpadi megjelenését figyeli a hattagú zsűri.

Nyíregyháza - A városnapi programok keretében május 12-én, vasárnap rendezik meg a Szabolcs Dance Star táncos tehetségkutató versenyt a Kossuth téren, ahol az eddigiektől eltérő módon nem kategóriánként rangsorolják a produkciókat: stílustól függetlenül az előadásmódot, a dinamikát, a pontosságot és az előadó színpadi megjelenését figyeli a hattagú zsűri. A szakmai grémium elnöke Nyíriné Halasi Anita, a N.A.P.-fény Alapfokú Táncművészeti Iskola igazgatója lesz, mellette foglal majd helyet Legeza Krisztina moderntánc pedagógus, Ködöböcz Sándor Nívó-díjas társastánc pedagógus, Enyedi Péter háromszoros világbajnok, Príma- és Bencs Kálmán-díjas táncos, a 4 for Dance tagja, Kuthy Patrícia, a Móricz Zsigmond Színház művésze és dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző.

A versenyzők ovis, gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt korcsoportban indulhatnak, lesznek egyéni produkciók, de megmutatják tudásukat duók, 3-6 fős és 7-10 fős csoportok, illetve formációk is. Az előző évekhez hasonlóan idén is rendkívüli volt az érdeklődés, így 70 produkcióval közel 600 résztvevő ad számot tudásáról. A koreográfiákban nincs kötöttség, így az érdeklődők láthatnak hip-hopot, jazz balettet, néptáncot, társastáncot, modern balettet, showtáncot és disco táncot is.

A versenyzőket oklevéllel, kupával és éremmel díjazzák, de a megmérettetésről készült videófelvételek alapján a közönség SMS-ben is szavazhat, a legtöbb voksot gyűjtött koreográfia kapja meg a verseny közönségdíját, és használhatja a tánctermet egy hétig a Szabolcs Tánccentrumban. A zsűri különdíjjal jutalmazza a legjobb és legeredetibb koreográfiát, zeneválasztást és jelmezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!