Nyíregyháza hírei

2013.06.06. 18:19

„Éles bevetésen” a Nyír Mentőcsoport

Nyíregyháza - Csütörtökön bevetésre indult a Nyír Mentőcsoport is – tájékoztatott Takács Judit tű. hadnagy. A megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendelte el a Nyír Mentőcsoport mozgósítását, ma hajnalban egy 26 fős csapat kelt útra Szabolcsból Kruppi István tű. alezredes vezetésével, hogy Komárom-Esztergom megyében segítsék az árvízi védekezési munkálatokat.

Nyíregyháza - Csütörtökön bevetésre indult a Nyír Mentőcsoport is – tájékoztatott Takács Judit tű. hadnagy. A megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendelte el a Nyír Mentőcsoport mozgósítását, ma hajnalban egy 26 fős csapat kelt útra Szabolcsból Kruppi István tű. alezredes vezetésével, hogy Komárom-Esztergom megyében segítsék az árvízi védekezési munkálatokat. Indulás előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Vinnai Győző, és a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, Dányi Béla tű. ezredes látta el jó tanácsokkal a mentőcsoport tagjait. A mentőcsoport tavaly búvár, közepes városi kutató és mentő, valamint árvízi védekezési és vízimentő szakterületeken szerzett nemzeti minősítést, Nyír Mentőcsoportként most első „éles bevetésükön” vesznek részt. Tagszervezetük, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület legénysége ugyanakkor már évtizedek óta végez beavatkozási feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!