Nyíregyháza hírei

2013.06.04. 14:59

Fidesz-sajtótájékoztató: A PB-gáz ára is csökken júliustól

Nyíregyháza - A Fidesz megyei szervezete a rezsicsökkentés újabb fejleményeiről tartott kedden délután sajtótájékoztatót, melyen Kovács Sándor választókerületi elnök elmondta: a párt által szervezett aláírásgyűjtés nem áll meg.

Nyíregyháza - A Fidesz megyei szervezete a rezsicsökkentés újabb fejleményeiről tartott kedden délután sajtótájékoztatót, melyen Kovács Sándor választókerületi elnök elmondta: a párt által szervezett aláírásgyűjtés nem áll meg. – Szeretnénk érezni ez ügyben a társadalom támaszát. Több bejelentés érkezett hozzánk, valamint az országos pártirodákhoz is azzal a jogos igénnyel kapcsolatban, hogy miért „csak” a vezetékes gáz ára csökken. Így egy társadalmi párbeszéd révén a palackos gáz ára is mérséklődni fog – mondta a megyei közgyűlés alelnöke, aki felhívta arra figyelmet, hogy a legfrissebb kimutatások szerint a rezsiköltségek tekintetében még így is az öt legdrágább ország között van Magyarország. A sajtótájékoztatón elhangzott: azért nem az Áfa-t csökkentik, mert azt a nemzetgazdaság érezné meg. – A szolgáltatók évekig extraprofitot termeltek, az ő hasznukat lehet és kell lefölözni – mondta Kovács Sándor.

Román István országgyűlési képviselő szerint csak az az ország képes a magyarhoz hasonló rezsicsökkentést megvalósítani, amelyik gazdaságilag stabil lábakon áll. – Magyarország jobban teljesít mint három éve, és ez a gazdasági stabilitás adja annak lehetőségét, hogy könnyíthetünk a magyar emberek napi megélhetésén – közölte a politikus, aki hozzátette: ha valaki nem „érzékeli” a fűtés- vagy villanyszámláján a rezsicsökkentés hatását, az nyugodtan keresse fel a megyei pártirodát, ahol szívesen segítenek.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!