Nyíregyháza hírei

2013.06.11. 11:44

Lábbal tesztelhet, majd szavazhat a lakosság

Nyíregyháza - Kő díszburkolat és műanyag kombinációja illetve gyöngykavics – ízelítő három megoldásból Nyíregyháza főterén.

Nyíregyháza - Kő díszburkolat és műanyag kombinációja illetve gyöngykavics – ízelítő három megoldásból Nyíregyháza főterén.Egy lépéssel közelebb a megoldáshoz – így is összefoglalható a célja annak a kezdeményezésnek, amellyel Nyíregyháza városvezetése az idén induló sóstófejlesztési program egyik elemét igyekszik a lakossági igényekhez igazítani.

– A sóstói beruházás részeként felújítjuk a tavak körüli sétányt. A tervekről már sokan elmondták a véleményüket, érveltek a bemutatott elképzelések mellett és ellen is, így a kivitelezés előtt szeretnénk lehetőséget adni mindenkinek a tesztelésre és a véleményezésre – hangsúlyozta a társadalmi egyeztetés jelentőségét az akció keddi indításánál a Polgármesteri Kabinet vezetője.

Séta, aztán voks

Batizi Tamás utalt a Kelet-Magyarország hasábjain is megkezdett nyilvános vita és hozzászólások tapasztalataira, ezek alapján is szeretnék a lehető legszélesebb kör álláspontját megismerni, és a leginkább támogatott döntést meghozni. Ehhez azonban kérik a lakosság együttműködését, vagyis azt, hogy a kiállított burkolatokat tekintsék meg, próbálják ki, és a városháza portáján töltsék ki a szavazólapokat, illetve jelezzék kiegészítő véleményüket.

A Kossuth téren, a Papok padja mellett három verzió tesztelhető. Az egyik azt mutatja meg, milyen a díszkő és rekortán burkolat, a másik díszkő és kültéri faburkolat kombinációja, a harmadik pedig a jelenlegi állapotot tükröző gyöngykavics borítást szemlélteti. A tervek szerint 2 hétig lehet próbálni, tesztelni, véleményezni a különböző megoldási javaslatokat.

Nyilvános hozzászólások

A Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online (www.szon.hu) korábban már bemutatta a „Fenntartható, komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítés Sóstó-Gyógyfürdőn” című projektet. A laphoz és a portálhoz érkezett vélemények szerint a megszólalók kedvezően fogadták a 2,1 milliárdos program egészét, örültek az elnyert uniós és nemzeti támogatásnak, amelyből többek között új gyógyászati részleget alakítanak ki a fürdőben, átalakítják a közlekedési rendszert, ifiparkot és országos viszonylatban is egyedülálló Pálinkaházat építenek, valamint új attrakció születik a Nyíregyházi Állatparkban.

A tó körüli sétány átalakításának programeleme keltett társadalmi vitát: azzal mindenki egyetértett, hogy a jelenlegi állapot már méltatlan a környezethez, megérett a korszerűsítésre, viszont annak mikéntjéről eltérő vélemények láttak napvilágot. Voltak, akik a zöldfelület és a természetbarát megoldás védelmében szálltak síkra, és különösen a futópálya kialakítását ellenezték. Mások szerint viszont ezzel nincs gond, beilleszthető a környezetbe és új funkciót is nyer. A lapunkban indult nyilvános vitában a városvezetés részéről elhangzott: semmi nincs eldöntve, a lakosság véleménye alapján alakítják ki majd a végső tervet. Ehhez a pontjához érkezett most a program.

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!