Nyíregyháza hírei

2013.06.17. 19:14

Százmilliók vezetékcserére

Nyíregyháza - Vezeték- és melegvízmérő-cserék, valamint arculatváltás: ezek a Nyírtávhő Kft. nyári, nagyszabású tervei.

Nyíregyháza - Vezeték- és melegvízmérő-cserék, valamint arculatváltás: ezek a Nyírtávhő Kft. nyári, nagyszabású tervei. – Az előttünk álló hónapokban több, a fogyasztókat közvetve és közvetlenül is érintő munkafolyamat zajlik majd a Nyírtávhő Kft.-nél, amelyek közül az egyik legnagyobb volumenű a melegvízmérők cseréje – mondta lapunknak a társaság ügyvezető igazgatója, Arday Balázs.

Nem kopogtat a leolvasó

– Június 24-én indul az év végéig tartó munka, amely minden második ügyfelünket érinti. Nyolcezer fogyasztónál cseréljük le a régi, elavult melegvízmérőt új, rádiómodullal rendelkező mérőre, melynek adatai egy rádióvevővel rendelkező adatgyűjtő segítségével az épületen kívülről is kiolvashatók. Ez azt jelenti, hogy a számlázáshoz szükséges adatok leolvasásáért a jövőben nem kell a lakókat zavarni.

– Az új mérő másik előnye, hogy szabotázsbiztos: nemcsak az elfogyasztott melegvíz mennyiségét jelzi, de az esetleges szivárgást és azt is, ha a szerkezetet bármilyen beavatkozás éri. A cseréről a fogyasztókat időben tájékoztatjuk, akinek a jelzett időpont nem felel meg, az értesítőn szereplő telefonszámon jelezheti és egyeztethet új időpontot.

– A mérők a kft. tulajdonát képezik, a cseréjük térítésmentes. Fontos felhívni a fogyasztók figyelmét arra is, hogy a cserét végző munkatársak megbízólevéllel, kitűzővel rendelkeznek.

Cserélik a kritikus szakaszokat

– Az előttünk álló feladatok egy másik része a hálózat karbantartását, fejlesztését szolgálja. A cég eredményének van egy olyan hányada, ami, ha abból vezetékek cseréje valósul meg, nálunk maradhat. 230 millió forintot fordíthatunk vezetékcserére, ennek pontos ütemezéséről és az érintett helyszínekről időben tájékoztatjuk majd a fogyasztókat és a városlakókat.

– Egy sikeres pályázatnak köszönhetően is végzünk nyáron vezetékcseréket. Ha minden a terveink szerint alakul, az elkövetkező néhány hónapban olyan kritikus állapotban lévő szakaszokon újul meg a hálózat, mint amilyen az Érkert, a Kelet Áruház előtti terület és az Európa Hotel környéke. Ha mind két programot végre tudjuk hajtani, az a primer hálózatot érintően több fejlesztést jelentene, mint amire az elmúlt négy évben összesen sor került! Ezek a munkálatok viszont megnehezítik a közlekedők dolgát, ezért nagyon fontos, hogy elmagyarázzuk, mi miért történik, és meddig tart majd.

Új arculat és kommunikáció

– Ez pedig összefügg a közeljövő feladatainak harmadik elemével: a kommunikációs és arculatváltással. Egyrészt azért fontos ez, mert azt gondolom, legalább 4–5 évente meg kell újulni, másrészt önkormányzati cégként igazodni kívánunk a város arculatához.

– A kommunikációs váltásra azért van szükség, mert szeretnénk, ha mindenkihez időben és pontosan jutnának el az információk arról, hogy mikor, hol és mit csinálunk, másrészt meg akarjuk változtatni a távhővel kapcsolatos sztereotípiákat.

– Csak kevesekben tudatosodik, hogy a távhő modern, kényelmes és korszerű fűtési mód, aminek az uniós energiapolitikában kiemelt szerep jut, hiszen ez az egyik leghatékonyabb, legoptimálisabb megoldás a megújuló energiák térnyeréséhez – mondta Arday Balázs.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!