Nyíregyháza hírei

2013.07.26. 14:23

Arany minősítést kaptak

Nyíregyháza - Arany minősítéssel tért haza a Nagy Péter karnagy vezette Harmónia kamarakórus Budapestről, ahol július 19-23. között rendezték meg Kodály Zoltán emlékére a Muzsika hídja Nemzetközi Versenyt és Fesztivált.

Nyíregyháza - Arany minősítéssel tért haza a Nagy Péter karnagy vezette Harmónia kamarakórus Budapestről, ahol július 19-23. között rendezték meg Kodály Zoltán emlékére a Muzsika hídja Nemzetközi Versenyt és Fesztivált. A programban tizenhat kórus mérte össze tudását, a produkciókat neves zenészekből álló nemzetközi zsűri értékelte. Az énekkar széles repertoárral készült, így a kötelező Kodály mű után Bárdos Lajos, Rachmaninov, Petrovics Emil, Szokolai Sándor és Schroff Róbert művei szólaltak meg.

Nagy Péter kiváló szakmai tudásával a kórusból kihozta a dinamikai színeket, a tiszta intonációt; hajlékonyan szólaltak meg a melódiák- és a ritmusok precíz éneklése igazi örömöt szerzett hallgatónak és énekesnek egyaránt. A kalandos utazás ellenére nagyszerű nyári ajándék-, öröm volt a verseny, melynek folytatásaképpen augusztusban Szerbiában ad hangversenyt az együttes.

Ezek is érdekelhetik