Nyíregyháza hírei

2013.07.31. 11:38

Leguánmentés és viharkárok - A Katasztrófavédelem hírei

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tegnapi viharral kapcsolatban, egészen éjfélig összesen 17 alkalommal kérték a megyei tűzoltók segítségét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tegnapi viharral kapcsolatban, egészen éjfélig összesen 17 alkalommal kérték a megyei tűzoltók segítségét.

A vonulások nagy részét a veszélyesen megdőlt fák, illetve a leszakadt faágak jelentették, melyek közvetlenül az úttest forgalmát akadályozták, a lakosságot, a járókelőket, épületeket veszélyeztették. Ezeket az egységek motoros láncfűrésszel távolították el. Négy esetben a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék miatt végeztek műszaki mentést a tűzoltók. Három helyszínen családi ház pincéjéből, egy esetben társasház liftaknájából kellett jelentős mennyiségű csapadék vizet eltávolítani az egységeknek szivattyú segítségével. Nyíregyházán két személygépjármű akadt el az összegyűlt csapadékvízben, melyeket a beavatkozó tűzoltók drótkötél segítségével kivontattak.

A rendőrség kért segítséget egy szokatlan esethez tegnap délután. A helyszínre egy gépjárműfecskendő és egy magasból mentő jármű érkezett, ahol egy leguánt kellett mintegy kétemeletnyi magasságból lehozni. A tűzoltók a helyi állatpark egyik munkatársával közösen együttműködve, a mentőjármű segítségével épségben hozták le a tulajdonosától több napja elszabadult állatot.

Takács Judit tű. hadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!