Nyíregyháza hírei

2013.08.16. 14:16

Nemzetgyűlés a devizahiteleseknek

Chrabák Sándor, a Haza Nem Eladó Mozgalom szervezet Szabolcs Szatmár Bereg megyei vezetője elmondta: Nemzetgyűlést szervezünk, aminek célja, hogy az emberek döntsenek saját sorsukról, mert a hivatalos igazságügyi csatornákat már végigjártuk.

Chrabák Sándor, a Haza Nem Eladó Mozgalom szervezet Szabolcs Szatmár Bereg megyei vezetője elmondta: Nemzetgyűlést szervezünk, aminek célja, hogy az emberek döntsenek saját sorsukról, mert a hivatalos igazságügyi csatornákat már végigjártuk.

Augusztus 19-én és 20-án tartunk nagyszabású megmozdulást a fővárosban, amit Kásler Árpád devizahiteles érdekvédő által szerveztünk. Aki tud, jöjjön el, hogy ott hallassuk szavunkat, akinek az utazás megszervezése gond, jöhet velünk, minden megyében szervezőink által tudunk kedvezőbb utazási lehetőséghez jutni. Egy személy így 2500-3000 forintért juthat el a Felvonulás Térre a Regnum Marianum kereszthez, ahol 19-én 11 órától másnap egész nap a helyszínen leszünk!

Ha valaki úgy érzi, hogy őt a devizahitel nem érinti, nem is érdekli, álláspontját tiszteletben tartjuk, de arra fel kell hívni a figyelmet, hogy nem csak a 7-800 ezer adós, hanem a kezesként és jelzálog-kötelezettként érintett további 2-3 millió magyar embert teheti hajléktalanná a bankok által nyújtott, de megfizethetetlen devizahitel. Azt bárki beláthatja, hogy ha egy adós kapott egy szerződést, amiből lényeges számszaki adatok hiányoznak, és mondjuk 5-6 milliós hitel évek óta tartó megfizetése után még mindig fennáll 9-10 millió forint tartozás, akkor az a hitel nem törleszthető soha. Nincs olyan matematikai képlet, ami alapján tervezhető módon lehet előre megmondani, adott napon mennyi a fennmaradó adósság, ez szerintünk azt mutatja, hogy ezek a szerződések nem tisztességes feltételek alapján születtek.

Először is a végrehajtási eljárások, kilakoltatások azonnali felfüggesztését akarja elérni a mozgalom. A jelenlegi jogszabályi környezetben ugyanis a végrehajtás alá vont banki adósokat a teljes csőd, és az akár évtizedes jogfosztottság fenyegeti, de kisebb tartozások miatt is a teljes kifosztás vár sokakra.

Az összegyűlt emberek pártszimpátián felülemelkedve lefektetnék egy olyan Magyarország alapjait, ahol a jog megvéd mindenkit az erőfölénnyel való visszaélésektől. A megoldást abban látják, hogy a Magyarország 1944-es német megszállásakor hatályon kívül helyezett ezredéves történelmi alkotmány jogfolytonosságát ténylegesen helyre kell állítani. Ezzel megnyílna a lehetőség arra, hogy a helyreállítás pillanatáig megkötött minden szerződést felül lehessen vizsgálni, és a károkozókat, a közbizalommal visszaélőket törvény előtt el lehessen számoltatni. Újra bevezetésre kerülne a parlamenti Felsőház, amely kontroll alatt tartaná a pártok működését. Ezen kívül be kell vezetni a politikai felelősségre vonhatóságot, a képviselők visszahívhatóságát. A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy a rendezvényre a nemzeti trikolóron kívül semmilyen pártpolitikai szimbólumot ne vigyenek magukkal, és fokozottan hangsúlyozzák az esemény békés jellegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!