Nyíregyháza hírei

2013.08.22. 11:06

Tanévkezdésre betemetik a „lövészárkot”

Nyíregyháza – Mint azt a Kelet-Magyarország is hírül adta: augusztus elején a megyeszékhely több pontján megkezdődött Nyíregyháza távfűtési rendszerének rekonstrukciója. Az Erdő soron a tűzoltóság és az Apáczai iskola előtti terület – a parkot is beleértve – jelenleg úgy fest, mint egy háborús övezet: széles, mély munkagödrök tátonganak, hatalmas betontörmelékek zárják el a közlekedők útját.

Nyíregyháza – Mint azt a Kelet-Magyarország is hírül adta: augusztus elején a megyeszékhely több pontján megkezdődött Nyíregyháza távfűtési rendszerének rekonstrukciója. Az Erdő soron a tűzoltóság és az Apáczai iskola előtti terület – a parkot is beleértve – jelenleg úgy fest, mint egy háborús övezet: széles, mély munkagödrök tátonganak, hatalmas betontörmelékek zárják el a közlekedők útját. Küszöbön az iskolakezdés, befejezik addigra a vezetékcseréket a szakemberek? – kereste meg lapunkat kérdésével egy nyírteleki édesanya, akinek mindkét gyermeke a gyakorló iskolába jár.

– A 30-40 éves csövek cseréjére közel 400 millió forintot fordít a Nyírtávhő Kft. a fűtési szezon kezdetéig. Ez nem megy egyik napról a másikra, jelenleg is több helyen zajlanak a munkálatok Nyíregyházán. Minden területnél figyelembe vettük az iskolák közelségét, így ezeken a részeken igyekszünk szeptember 2-áig, iskolakezdésig befejezni a munkálatokat, hogy zökkenőmentesen kezdődjön a tanítás – mondta el érdeklődésünkre Joó László műszaki igazgató.

A helyreállítási munkálatok kapcsán a szakember hozzátette: az Erdő sor iskola előtti szakaszt szeptember elsejéig, a parkot szeptember 6-áig állítják helyre. A Vay Ádám körutat érintő munkálatok egy részét a Vidor Fesztivál idejére felfüggesztik, így a befejezés a helyreállítással együtt szeptember végén várható.

 

További munkálatok

Árok utca: a csőcsere megtörtént, az iskola udvarán augusztus 30-ig megtörténik a helyreállítás

Rákóczi utca, Vasvári Pál utca, Kelet Áruház: megtörtént a csőcsere és a helyreállítás, pénteken feltárják a Vasvári Pál utca és az Új utca közötti szakaszt

Etel-köz: a csőszerelés folyamatban, a helyreállítás várható befejezése szeptember 6.

Család u. 60-64. és 21-27.: ezen a héten a szakaszok feltárása, szeptember 6-ig a helyreállítások befejezése szerepel az ütemtervben

Árpád u. – Damjanich u. sarok a Toldi u. 65-60-ig: a felújítási munkálatok előreláthatóan szeptember 2-án kezdődnek

Búza tér: a Búza utca és az Új utca közötti szakasz szeptember végére teljesen megújul

 

KM-PI

TÉNYBOX

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!