Nyíregyháza hírei

2013.09.19. 07:53

Lebukott a női ruhás rabló

Nyíregyháza - Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt állt a Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette fellebbviteli tanácsa elé R. József.

Nyíregyháza - Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt állt a Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette fellebbviteli tanácsa elé R. József.

A férfit az első fokon eljáró járásbíróság 3 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amit a vádlott és védője 3 nap gondolkodási idő után tudomásul vett, ami ellen ügyész hosszabb időtartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

R. József 2011. június 24-dikén Nyíregyházán, az Ady Endre utcában sétált leopárd mintás, combközépig érő női ruhában, és magas sarkú cipőben egy barátjával. Egy arra járó nő táskáját a vádlott megrántotta, mire a sértett rászólt. A vádlott ismeretlen társa ezután a sértett útját elállta, és egy késsel feléje döfve megfenyegette, ha nem ad pénzt, leszúrja. A megriadt nő átadta a zsebében lévő öt ezer forintját. Amikor a késes támadó elindult a Kórház irányába, a sértett utána lépett, de R. József visszarántotta a táskájánál fogva, és rárivallt. A rántástól a sértett lábán elszakadt a papucs. A támadókat, mint nőt és férfit keresték, és R. Józsefet hónapokkal később a női ruhák viselése alapján azonosították és elfogták.

A körülmények mérlegelése után a bíróság úgy döntött, az első fokon született 3 éves fegyházbüntetést helyben hagyja. Az indoklásban elhangzott, a vádlott magatartása a rablás során csak szándékerősítő volt, a tényleges támadást, a késsel fenyegetőzést és a sértett pénzének elvételét a vádlott ismeretlen társa követte el. A büntetlen előéletű, a rablási cselekményt csak bűnsegédként elkövetett vádlott büntetése ezért nem lett súlyosabb, mint az első fokon kiszabott 3 éves időtartam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!