Nyíregyháza hírei

2013.09.02. 13:00

Polgárőrök is vigyáznak a gyermekekre

Nyíregyháza - Az ingerült autóvezetők és a figyelmetlen gyalogosok nem segítik a közlekedésbiztonságot.

Nyíregyháza - Az ingerült autóvezetők és a figyelmetlen gyalogosok nem segítik a közlekedésbiztonságot.

 Nemcsak a Kelet-Magyarország, hanem a polgárőrség is vigyáz a gyerekekre. – Ez az év minden napján fontos, tanévkezdéskor azonban különösen, hiszen a hirtelen megnőtt autó- és gyalogosforgalom miatt a balesetek kockázata is nagyobb! – mondja Cidor Mihály nyugalmazott rendőr alezredes, a Nyíregyházi Polgárőr Szövetség ügyvezető alelnöke.

– A megyeszékhelyen működő polgárőr szervezetek – egyesületenként 2-4 fővel – az illetékességi területükön található iskolák környékén látnak el kiemelt szolgálatot a kora reggeli órákban és délután, a tanítási nap vége felé. A Jósavárosban, Örökösföldön, a belvárosban, Borbányán, Sóstóhegyen és a Kertvártosban is örömmel veszik a „sulizebráknál” posztoló rend-őröket a szülők és a diákok.

Az autósok egy része türelmetlen, ingerült, siet, kapod, ez a magatartás nem segíti a közlekedésbiztonságot. Szeptember végéig, illetve ahol különösen indokolt, azután is jelen lesznek a polgárőrök, hogy felügyeljék a forgalmat, megelőzzék a baleseteket. Minden közlekedőt arra kérünk, hogy tartsa be a KRESZ szabályokat, vigyázzunk együtt a gyermekekre! – hangsúlyozta a polgárőr érdemkereszt arany fokozatával kitüntetett Cidor Mihály.

KM-PI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!