Nyíregyháza hírei

2013.10.17. 15:05

Kerüljük el az áldozattá válást!

Nyíregyháza - A fiatalokat és az időseket szólítják meg a bűnmegelőzési kisfilmek.

Nyíregyháza - A fiatalokat és az időseket szólítják meg a bűnmegelőzési kisfilmek.

Hat darab bűnmegelőzési kisfilmet mutatott be tegnap a sajtó munkatársainak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, melyek célja az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés.

– A „Ne légy áldozat” című projekt keretében összesen 15 videófilm készül majd jövő év májusáig mintegy 66 millió forint pályázati támogatással. A megyei rendőr-főkapitányság, a megyei kormányhivatal és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálata közös célként fogalmazta meg az áldozatvédelmi rendszer hatékonyságának növelését. Az oktató filmek célközönsége a gyermekektől egészen a szépkorúakig terjed, akik megismerhetik a rájuk leselkedő veszélyeket, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit, valamint az áldozatsegítés formáit és intézményeit – tájékoztatott dr. Balogh Barnabás r. ezredes, bűnügyi igazgató.

Szabó Zoltán r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta: az elkészült alkotások – Csak egy szippantás..., Egyedül, de nem magányosan, PC vész, Figyelmes látogató, St(r)and, Le is út, fel is út – különböző témakörökbe tartozó szituációkat dolgoznak fel. Szereplői az MRFK Bűnmegelőzési Osztályának, illetve társosztályainak munkatársai és azok hozzátartozói, nyugdíjas klubok tagjai, polgárőrök és diákok, akik önzetlenül ajánlották fel segítségüket a forgatáshoz.

– A kisfilmeket félezer példányban sokszorosítjuk, és eljuttatjuk megyénk leginkább veszélyeztetett településeinek kapitányságaira. Szeretnénk, ha minél több iskolában, nyugdíjas klubban levetítenék a bűnmegelőzési kisfilmeket, amelyek elérhetőek lesznek a rendőrség és a projektben részt vevő szervezetek honlapján is! – tette hozzá.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!