Nyíregyháza hírei

2013.10.03. 12:51

Tini-kérdések a minisztereknek

Nyíregyháza, Budapest - A Parlamentben rendezett III. Gyermek és Ifjúsági Országgyűlésen részt vett a nyíregyházi Trizner Laura is.

Nyíregyháza, Budapest - A Parlamentben rendezett III. Gyermek és Ifjúsági Országgyűlésen részt vett a nyíregyházi Trizner Laura is. Gyermek és Ifjúsági Országgyűlést rendeztek szeptember 24-én a Parlamentben, a gyermekek világnapja alkalmából. Az országgyűlésre a helyi diákok mellett számos vidéki településről és határon túlról is érkeztek fiatalok, akik a médiával, a sporttal, az oktatásüggyel, a kereskedelemmel, a közigazgatással kapcsolatos kérdéseiket tehették fel a jelen lévő minisztereknek, államtitkároknak.

Nyíregyházát a Kölcsey Ferenc Gimnázium 9. osztályos tanulója, Trizner Laura képviselte, akit keresztanyja, dr. Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára kísért el az Országgyűlésre.

Mint Laura érdeklődésünkre elmondta, az Országgyűlés Hivatala és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által kiírt pályázatra beküldött fogalmazásával és a minisztereknek írásban feltett kérdéseivel nyert meghívást az Országházba, ahol személyesen tehette fel a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdését Fónagy Jánosnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának.

- A felsőházi ülésteremben fiatalokat érdeklő kérdéseket tehettünk fel a minisztereknek, államtitkároknak, akik készségesen válaszoltak nekünk. Utána az ifjúsági képviselőtársaimmal együtt szavazhattunk a szavazógép segítségével arról, hogy elfogadjuk-e a választ. A program végén Kövér László elnök meghívta a „kormány” tagjait ebédre, majd díszőrök kíséretében tekinthettük meg az Országház termeit és a Szent Koronát.

Felemelő érzés volt nyíregyházi gimnazistaként iskolámat és szülővárosomat képviselni abban a gyönyörű épületben, ahol több, mint egy évszázada hozzák a döntéseket, alkotnak törvényeket - tette hozzá Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!