Nyíregyháza hírei

2013.11.21. 13:44

Magángéppel utazott Jordániába a 4 for Dance

Nagyköveti megkereséssel egy ammani magánrendezvényre hívták meg a nyíregyházi táncosokat, akikkel már az út elején különleges dolgok történtek, ugyanis a vendéglátók különgépet küldtek értük.

Nagyköveti megkereséssel egy ammani magánrendezvényre hívták meg a nyíregyházi táncosokat, akikkel már az út elején különleges dolgok történtek, ugyanis a vendéglátók különgépet küldtek értük. – Mi sem mertük elhinni, hogy igaz lesz, és a reptér dolgozói is csodálkozva fogadtak minket, hiszen a fülükbe jutott, hogy a közel 200 fős repülőgép fedélzetén a személyzet mellett csupán mi négyen leszünk. Mondanunk sem kell, maximális V.I.P. élményben volt részünk – emlékszik vissza Enyedi Péter, a 4 for Dance oszlopos tagja.

A kalandok sora ezzel nem ért véget, hiszen a leszállás után Magyarország jordániai nagykövete és az aquabai reptér vezetősége fogadta az együttest, hogy várakozás nélkül juthassanak be az országba. Az érkezést követően útjuk a történelmi Petra városába vezetett, ahol Indiana Jones nyomában szamár- majd teveháton közelítették meg kanyonokon keresztül az ókori színtereket. – Csodálatos élményben volt részünk, amikor megpillanthattuk a mozivásznakról is jól ismert várost, ez egy felejthetetlen élmény. A tevetúrán és szamárháton is nagyon sokat nevettünk, hiszen nem vagyunk gyakorlottak egyik állat megülésében sem, de a kezdeti ügyetlenségeket hamar sikerült megoldanunk – mesélte Illés Dániel. A fiúk ezzel az útjukkal már közel 40 országban szerepeltek és a siker Jordániában sem maradt el.

– A jordániai közönség nagyon kedves volt és hatalmas tapsviharral jutalmaztak minket az előadás után – említette büszkén Gál Sándor, aki hozzátette: hazatérésüket követően elkezdődtek az újabb szervezések, nem titkolt tervük, hogy Jerash amfiteátrumában is egy hasonlóan remek műsorral szórakoztathassuk a jordán közönséget.

Az előadás után a fiúknak jutott idejük a kikapcsolódásra is: megmártóztak a Holt tenger vizében, jártak a Királyi Magán Autómúzeumban, Jerash városában és átautóztak Izraelbe, Tel Avivba is. – A sok külföldi megkeresés mellett számunkra a hazai közönség a legfontosabb, szerencsére így év vége felé is rengeteg előadásunk lesz Magyarországon, a nyíregyháziak legközelebb az Igrice Néptáncegyüttes 30 éves Gálaműsorában láthatnak bennünket november 30-án – zárta az élménybeszámolót Bárány Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!