Nyíregyháza hírei

2013.12.16. 10:19

Feltérképeztük, ki mit vásárol karácsonyra

Nyíregyháza - Több üzletet, üzletházat is bejártunk a hétvégén a megyeszékhelyen azt tudakolva, karácsonyhoz közeledve nőtt-e a vásárlók száma, melyek a legkeresettebb ajándéktárgyak, s milyen szezonra számítanak a vásárlókat gazdag kínálattal és kedves kiszolgálással fogadó kereskedők, tekintettel a betérők szűkös anyagi helyzetére.

Nyíregyháza - Több üzletet, üzletházat is bejártunk a hétvégén a megyeszékhelyen azt tudakolva, karácsonyhoz közeledve nőtt-e a vásárlók száma, melyek a legkeresettebb ajándéktárgyak, s milyen szezonra számítanak a vásárlókat gazdag kínálattal és kedves kiszolgálással fogadó kereskedők, tekintettel a betérők szűkös anyagi helyzetére.

– Az elmúlt években mindig az utolsó pillanatra hagytuk az ajándékvásárlást, az üzleteket addigra már „kifosztották”, így be kellett érnünk a rendelkezésre álló árukínálattal. Én és a párom megfogadtuk: még egyszer nem követjük el ezt a hibát! – árulta el lapunknak Kaliba Emese, aki szerint a minőség és az ár egyaránt fontos, ezért ő tudatosan a középkategóriás termékeket keresi, és igyekszik valamennyi szerettének a kedvére tenni karácsonykor.

Ár, kínálat, kiszolgálás

– A „tudjuk le” ajándékoknak nincs értelme, térképezzük fel, puhatoljuk ki, hogy ki minek örülne, belefér-e a karácsonyi költségvetésünkbe, és ennek (ünnepi) fényében vásároljunk – tanácsolta az ifjú hölgy, aki büszkén mesélte: 70 százalékban már beszerezte a meglepetéseket.

Raska Tamásné Erika egy női francia divatruházati üzlet vezető-helyettese, akit (ezüst)vasárnap sem hagytak pihenni a vásárlók. – Az esztendő más időszakában is sokan betérnek hozzánk, nagyon sok a visszatérő vevő, ami szerintem mindennél beszédesebb. Miért? Mert elégedettek az árakkal, a kollekcióval és a kiszolgálással. Karácsony előtt sokan barátaikkal vagy családtagjaikkal jönnek nézelődni és vásárolni. Aki nem saját magát szeretné „meglepni” ezzel-azzal, hanem az eladóknak jelzi, hogy ajándékba viszi, ingyen kapja tőlünk a karácsonyi csomagolást. Ha nem stimmel a ruhadarab vagy lábbeli mérete, színe, fazonja, a megajándékozott 30 napon belül kicserélheti azt megfelelőre, persze csak a vásárlást igazoló blokk ellenében – mondta az üzletvezető-helyettes, majd így folytatta:

– A kedvesüknek kedveskedni akaró férfiak egy része inkább ajándékkártyát vásárol, az utalvány ugyanis 1 évig levásárolható, a karácsony utáni akciók, leárazások idején pedig „még értékesebbé” válik! Minden jel azt mutatja, hogy forgalmas másfél hét elé nézünk – tette hozzá.

Az egyik népszerű parfüméria üzletben kellemes karácsonyi zene és Barkóczi Gabriella üzletvezető fogadott minket. – A szépségápolási cikkek, a férfi és női illatvilág kincsei mellett kész ajándék­ötleteket is kínálunk a vásárlóknak. A személyre szabott sminktanácsadás és a bőranalízis szolgáltatásunk nagyon népszerű a hölgyek körében.

– Az ezüst hétvégén várakozáson felüli volt a forgalmunk, ez a karácsonyig tartó időszakban csak fokozódni fog. Nem titok: a havi bevétel fele az ünnepet megelőző 5–6 napban folyik be a kasszánkba. Sokan a már bevált termékekhez ragaszkodnak, mások szívesen kipróbálnak újakat is.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!