Nyíregyháza hírei

2013.12.05. 08:53

Finn vendégeket köszöntött Nyíregyháza

Nyíregyháza - A Magyar – Finn Baráti Társaság szervezésében, énekkel, zenével, multimédiás bemutatóval és finn receptek alapján készült finomságokkal köszöntötték a Kajaaniból érkezett vendégeket.

Nyíregyháza - A Magyar – Finn Baráti Társaság szervezésében, énekkel, zenével, multimédiás bemutatóval és finn receptek alapján készült finomságokkal köszöntötték a Kajaaniból érkezett vendégeket. Finnország függetlenségének 96., Nyíregyháza és Kajaani testvérvárosi kapcsolatainak 32 éves évfordulójára emlékeztek szerdán este a Pál Gyula teremben. A Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai a finn Himnuszt énekelték el, majd dr. Révay Valéria tolmácsolásában dr. Szemán Sándor köszöntötte a vendégeket.

A rendezvény egy fotókiállítás megnyitója is, mert Jari Kaakinen fotóin keresztül nézhetik meg az érdeklődők Kajaani meseszép környezetét. A várost Vesa Kaikkonen a város első alelnöke mutatta be. A finnek életét, múltját és kultúráját interaktív bemutatón ismerhették meg a vendégek, az összeállításban ifj. Pályi Zoltán képeit láthattuk.

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárai vonósnégyessel kedveskedtek, a műsorban Sibelius zenét idézve. Azt is megtudtuk, hogyan ünnepel Finnország, erről Irene Salomaki a kajaani Finn – Magyar Baráti Társaság titkára beszélt. Az kevesen tudják, hogy Finnország legendás (azóta elhunyt) államfője Kekkonen a nyíregyházi testvérváros Kajaani város szülötte volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!