Nyíregyháza hírei

2014.01.31. 10:48

Építő jellegű gondolatok a megyeházán

Nyíregyháza - Kétnapos településfejlesztési konferencia Nyíregyházán a városok és vidékeik együttműködéséről.

Nyíregyháza - Kétnapos településfejlesztési konferencia Nyíregyházán a városok és vidékeik együttműködéséről. Százezreket érintő, sok milliós beruházásokkal kecsegtető, milliárdos tételeket érintő, felbecsülhetetlen értékű újításokkal alátámasztott konferencia házigazdája két napon át Nyíregyháza. „A településfejlesztés lehetőségei 2014-2020 között – városok és vidékeik együttműködése” elnevezés markáns módon kifejezi: tartalmas, építő jellegű gondolatok fellegvára a megyeháza, amely stílszerű otthona a rangos szakmai rendezvénynek.

– Jelenleg 25 megvalósítás alatt álló nagyberuházás fut a városban, emellett 6-6 beadott és előkészítési stádiumban lévő pályázatról is beszélhetünk. Nem csak a megyeszékhely, hanem annak vonzáskörzetének fejlesztése is a cél. Fontos, hogy egy ilyen tematikus összejövetelen lássuk a lehetőségeket – fejtegette dr. Kovács Ferenc polgármester.

A III. Plan-Net.hu településfejlesztési konferencia pénteken délelőtt kezdődött a megyeházán, melynek alaphangját a Cantemus kórus adta meg. Végh József építész bemutatta a névadó klasztert, Oláh István ügyvezető igazgató a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. részéről az operatív programok melletti ágazati projektek jelentőségéről szólt. Az egész napos előadássorozat részeként Kósa Tímea, Nyíregyháza alpolgármestere az uniós pályázatok eredményeiről és nehézségeiről összegezte gondolatait.

Bővebben a szombati-Kelet-Magyarországban és a kelet.hu oldalon.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!