Nyíregyháza hírei

2014.02.14. 16:02

Jobbik sajtótájékoztató - 2014. február 14.

Nyíregyháza – A magyar felsőoktatásra valamennyi kormány stratégiai ágazatként tekintett, főleg kampányidőszakokban, a költségvetési források tekintetében azonban mégis mostohaszerep jutott neki.

Nyíregyháza – A magyar felsőoktatásra valamennyi kormány stratégiai ágazatként tekintett, főleg kampányidőszakokban, a költségvetési források tekintetében azonban mégis mostohaszerep jutott neki. A Jobbik valódi megoldásokat kínál a felsőoktatás problémáira – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, a párt és az országgyűlés alelnöke. – Az oktatásra beruházásként kell tekinteni, hiszen a gazdasági fejlődés kulcsa. Éppen ezért nem támogatjuk a diákokat (vagy szüleiket) hosszú időre eladósító Diákhitel 2-t, inkább az államilag finanszírozott férőhelyek jelentős növelésében látjuk a megoldást. Az oktatók joggal sérelmezik, hogy nincs életpálya-modelljük, a feladatuk sok, a jövedelmük kevés, ezért sok értékes pedagógus hagyja el a pályát. Az olyan színvonalas munkát végző, kiaknázatlan kapacitásokkal rendelkező vidéki intézményekre, mint például a Nyíregyházi Főiskola, különösen oda fogunk figyelni, és indokoltnak tartjuk a Bolognai-rendszer teljes felülvizsgálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!