Nyíregyháza hírei

2014.02.04. 17:10

Közlemény – El kell távolítani a veszélyes jégcsapokat az ingatlanokról

Nyíregyháza - A lakóingatlanokon, középületeken, egyéb épületeken megjelenő és a lakosságra veszélyt jelentő jégcsapok eltávolítása kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk a lakosságot:

Nyíregyháza - A lakóingatlanokon, középületeken, egyéb épületeken megjelenő és a lakosságra veszélyt jelentő jégcsapok eltávolítása kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk a lakosságot:A jogszabályok alapján az épületek ereszcsatornáján, tetőszerkezetén megjelenő jégcsap okozta veszélyhelyzet elhárítása az ingatlan tulajdonosának felelőssége. A jégcsapok eltávolítását a tulajdonosok (illetve bérbe adott ingatlan estében a bérlők) végezzék, vagy végeztessék el, a nehezen hozzáférhető helyekről a tűzoltóság térítés ellenében végzi el a jégcsapok eltávolítását.

Ez alól kivételt képeznek a közintézmények, melyeknél - indokolt esetben - a tűzoltó egységek térítésmentesen távolítják el a jégcsapokat.Az ingatlantulajdonosok (illetve az ingatlant egyéb jogcímen használók) kötelesek az ingatlanaik előtti közterületeket (általában járdát) csúszásmentes állapotban tartani.

Takács Judit tű. hadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!