Nyíregyháza hírei

2014.03.11. 11:28

Csenger az első megyei futsalbajnok

A Petőfi DSZSE Csenger csapata végzett az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága által első alkalommal kiírt Vadon Sport megyei férfi felnőtt futsal bajnokság élén, miután a hétfő esti zárófordulóban a bajnoki címről döntő találkozón 12-5-re legyőzte a Monbebé csapatát.

A Petőfi DSZSE Csenger csapata végzett az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága által első alkalommal kiírt Vadon Sport megyei férfi felnőtt futsal bajnokság élén, miután a hétfő esti zárófordulóban a bajnoki címről döntő találkozón 12-5-re legyőzte a Monbebé csapatát. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a 300 szurkoló által buzdított csengerieknek be kell érniük az ezüstéremmel, hiszen a félidő előtt 26 másodperccel még 3-1-re vezettek a rendkívül szervezetten és fegyelmezetten futballozó vendég nyíregyháziak. Ám a szünetre mégis döntetlennel vonultak a felek.

A találkozó végkimenetele a 27. percben dőlt el, amikor másfél perc alatt három gólt lőttek a hazaiak, és innen már nem tudott felállni a Monbebé. A nyíregyháziak becsületére legyen mondva, hogy mindent beleadva az első perctől kezdve az utolsó pillanatig küzdöttek, és a találkozó után rendkívül sportszerűen gratuláltak az első megyei futsal bajnoki címet megszerző csengerieknek, akik a lefújást követően hosszú percekig ünnepelték történelmi sikerüket a Városi Sportcsarnok parkettáján.

A Petőfi DSZSE csapata végül négy pontos előnnyel nyerte meg az első alkalommal kiírt bajnokságot a Monbebé előtt, a harmadik helyen az Újfehértó csapata végzett. A gólkirályi címet a nagycserkeszi Madzin István szerezte meg, aki az utolsó fordulóban megismételte az újfehértói Szilágyi Ákos múlt heti parádés teljesítményét.

A 18. forduló eredménysora:

Csenger Petőfi DSZSE – Monbebé Nyíregyháza 12-5 (3-3),

Gyulaháza KSE – Nagycserkeszi SZSE 15-14 (11-10),

Grund Focisuli SE – Mátészalkai Kispályás FK 1-4 (1-1),

Nagykállói Kinizsi SE – Nyírbátori FC 0-3

 

A Vadon Sport megyei futsal bajnokság végeredménye:

1. Csenger Petőfi DSZSE 38 pont,

2. Monbebé Nyíregyháza 34 pont,

3. Újfehértó SE 32 pont,

4. Nagycserkeszi Szabadidő SE 29 pont,

5. Mátészalkai Kispályás Futballklub 27 pont,

6. Gyulaháza KSE 25 pont,

7. Nyírbátori FC 13 pont,

8. Grund Focisuli SE 9 pont,

9. Nagykállói Kinizsi SE 0 pont

 

A góllövőlista élmezőnye:

38 gólos Madzin István (Nagycserkeszi SZSE),

37 gólos Szilágyi Ákos (Újfehértó SE),

34 gólos Deák Béla (Gyulaháza KSE),

22 gólos Szabó Dávid (Nagycserkeszi SZSE),

21 gólos Kovács Béla (Nagycserkeszi SZSE)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!