Nyíregyháza hírei

2014.03.07. 13:52

Éves közgyűlésen tanácskozott a tűzoltó szövetség

Nyíregyháza - Több mint félszáz szervezet tagjai képviselték magukat pénteken, az Inkubátor házban Nyíregyházán, ahol a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség tartotta éves közgyűlését.

Nyíregyháza - Több mint félszáz szervezet tagjai képviselték magukat pénteken, az Inkubátor házban Nyíregyházán, ahol a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Tűzoltó Szövetség tartotta éves közgyűlését. Az elnök, Dombrády László ny. tű. ezredes beszámolójában elmondta: noha csökkent a beavatkozások száma, így is 176 esetben indultak segíteni a hivatásos tűzoltóknak a tavalyi esztendőben. Pénzben nem dúskál az egyesület, ráadásul a behajthatatlannak bizonyult kinnlevőségeket le is kellett írni. A tanácskozáson, legmagasabb szinten képviselte magát a katasztrófavédelmi igazgatóság. Csepely Zsigmond tű. ezredes üdvözölte a megjelenteket, és arra bíztatott mindenkit, hogy a hatékonyabb együttműködésért tegyenek meg mindent. Leskovics Zoltán tű. őrnagy hozzátette, annak a felvetésnek van alapja, hogy a hivatásos tűzoltók használatából kivont, de javítható védőruhákat az önkéntes szervezetek kaphassák meg. A továbbiakban elhangzott, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezi a szövetség a lépcsőfutó versenyt, a Katasztrófavédelmi Ifjúsági versenyt, és a Létesítményi és Önkéntes tűzoltóságok versenyét. Emellett több nemzetközi szakmai találkozón, és protokolláris eseményen képviselték a megye önkéntes tűzoltóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!