Nyíregyháza hírei

2014.03.31. 13:32

Telephelyet keres a Magnit

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az orosz vállalkozás egy ezer kamionból álló flottát hozna létre a megyében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az orosz vállalkozás egy ezer kamionból álló flottát hozna létre a megyében. Még tavaly decemberben állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár és Hacsatur Pombuhcsan, a Magnit Nyrt. igazgatósági tanácsának elnöke, hogy az orosz cég Magyarországon hozza létre fuvarozási vállalatát, amivel egy ezer kamionból álló járműflottát és az azt kiszolgáló infrastruktúrát alakít ki Kelet-Magyarországon, körülbelül 1500 új munkahelyet teremtve ezzel.

Az eltelt néhány hónapban nem tétlenkedtek az ügyben érintett felek, hiszen azóta a magyar-orosz kapcsolat egy újabb állomásához érkezett. Hétfőn a megyénkben járt Oleg Sidnin, a Magnit fuvarozási osztályának vezetője, aki előbb Záhonyban, majd Fényeslitkén tartott terepszemlét. A tapasztalatairól még azon melegében beszámolt a megyeszékhelyen megtartott sajtótájékoztatón.

– Egy közlekedési vállalatot szeretnénk a határ mellett létrehozni, erre még keressük az ideális helyszínt. Nagy előnye a megyének, hogy rendelkezik széles nyomtávú vasútvonallal, hiszen mi vasúton is szeretnénk szállítani. Legfőképp zöldséget és gyümölcsöt hozunk be Európa több pontjáról Oroszországba, Záhony pont ideális földrajzi szempontból – mondta Oleg Sidnin, aki szerint ha az engedélyeztetés és a hatósági folyamatok rendben zajlanak, fél év múlva elindulhat a beruházás. – Nem mellékes, hogy akár 2000 új munkahely is létrejöhet ezzel – tette hozzá Oleg Sidnin.

További részletek lapunk április 1-jei számában és a www.kelet.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!