Nyíregyháza hírei

2014.04.10. 08:36

Közgyűlésen vitatták meg az esztendő feladatait a nyíregyházi polgárőrök

Nyíregyháza - Az elnök, Jászai Menyhérttel, valamint az MRFK képviselőjével és a Nyíregyházi RK. vezetőjével, illetve a katasztrófavédelem képviselőjével közös tanácskozáson értékelte a 2013-as évet, és beszélte meg az idei teendőket.

Nyíregyháza - Az elnök, Jászai Menyhérttel, valamint az MRFK képviselőjével és a Nyíregyházi RK. vezetőjével, illetve a katasztrófavédelem képviselőjével közös tanácskozáson értékelte a 2013-as évet, és beszélte meg az idei teendőket. Az alelnök, Czidor Mihály erről így nyilatkozott: - A megyeszékhely 21 polgárőr egyesületét fogja össze a szövetség, 630 polgárőr tartozik hozzánk. Tagságunk 2013-ban három új egyesülettel gazdagodott, Nyíregyháza lefedettsége ezzel tovább nőt, a rendőrséggel, közterület felügyelőkkel, és az önkormányzattal közösen láthatóak voltunk.

Munkánkban a legnagyobb létszámot rendezvények biztosításához adtuk, de feladatunk közé tartozott iskolák környékének biztonságos gyalogos közlekedését irányítottuk csúcs időszakban, illetve a rendőrséggel közös járőrözések továbbra is rendszeresek. Tavaly hoztuk létre a bűnügyi, közbiztonsági és katasztrófavédelmi szakcsoportokat - ez új a polgárőrségek munkájában. 40-40 órás képzések után 137 fő kapott oktatást. Idei terveink között szerepel az elért szint megtartása, vagy növelése szerepel. Ehhez újabb polgárőrökre, és kitartó munkára lesz szükség - mondta el az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!