Nyíregyháza hírei

2014.09.18. 12:53

Az innovációban a jövő

Nyíregyháza - A Nemzeti Innovációs Hivatal és a megyei kormányhivatal szervezésében csütörtök délelőtt innovációs workshopot rendeztek a megyeházán.

Nyíregyháza - A Nemzeti Innovációs Hivatal és a megyei kormányhivatal szervezésében csütörtök délelőtt innovációs workshopot rendeztek a megyeházán.

Az esemény céljai közt szerepelt többek közt az is, hogy a a szervezők a lehető legtöbb információt gyűjtsék össze a térség meghatározó szereplőitől (legyenek ezek az önkormányzati, civil vagy gazdasági szférából): milyen prioritásokkal és lehetőségekkel rendelkeznek a kutatás és a fejlesztés (K+F) területén, milyen igényeket támasztanak az új uniós költségvetési időszak innovációs pályázatai felé.

Lapunk érdeklődésére a rendezvény facilitátora, dr. habil Duleba Szabolcs főiskolai docens elmondta: készül egy nemzeti szintű stratégia, mely több, a nyíregyházihoz hasonló workshopokból áll majd össze, várhatóan őszre.

– Október 13-án egy újabb nyíregyházi találkozón összegezzük majd az országos tapasztalatokat, majd ezt a kormány jóváhagyja, szükség esetén módosítja, ezután pedig megküldi az Európai Uniónak – mondta dr. habil Duleba Szabolcs, aki hozzátette: megyei potenciál az agrárgazdaságban rejlő innováció, azaz a növénynemesítés vagy a biomassza előállítás.

Részletek lapunk szeptember 19-i számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!