Nyíregyháza hírei

2014.09.04. 08:44

(Nap)királyi délután volt!

Nyíregyháza - Tippeljünk: lebuknak-e az összeesküvők, elfogy-e a spagetti és van-e a királynak szépségtapasza?

Nyíregyháza - Tippeljünk: lebuknak-e az összeesküvők, elfogy-e a spagetti és van-e a királynak szépségtapasza?Hogy kerül ugyanarra a helyre néhány szentpétervári összeesküvő, négy spagettit falatozó pár és XVI. Lajos versailles-i udvartatása? Úgy, hogy a Vörös Postakocsi folyóirat és a Móricz Zsigmond Színház ezúttal is megszervezte a „Ha egy nyári éjszakán egy utazó…” című paródiaestet, a három szerző jóvoltából pedig ez előbb felsorolt társaságok adtak egymásnak vidám randevút a MŰvész Stúdióban.

Vodka és szamovár

Csabai László nem hazudtolta meg önmagát és írói munkásságát, így senki sem lepődött meg azon, hogy az Összeesküvők orosz földön játszódott. Fogyott a tea, fogyott volna a vodka, de nem volt, a kimondhatatlan nevű forradalmárok pedig azon morfondíroztak, hogy egyetlen női tagjuk vajon nem árulja-e el őket, ha az ellenség kezére kerülve megkínozzák, hiszen hölgyek olyan pletykásak tudnak lenni… És az is kiderült, hogy a magyarok nem tudnak pálinkát főzni.

Recept megcsalásra

Nagy Zsuka hősei egy kisvendéglőben, spagettievés közben tárgyalják meg a világ dolgait: szó esik a magyar tengerről, a Balcsiról (amit inkább Jobbcsinak kellene hívni), a pedagógusokról, akik nem tantervet, hanem gyereket akarnak tanítani, és arról, hogy megcsalásra a legjobb recept a spagetti édesköménnyel és ricottával.

Szuper jó kis titokadó

Borza Tünde a Napkirály korába vitte a hallgatóságot. Megtudtuk, hogy királynak lenni nagy, nemes és gyönyörű mesterség, hogy a tippmix már 1684-ben is létezett (arra lehetett fogadni, hogy aznap hány szépségtapasz lesz az uralkodón), és hogy ha valaki új sarcot akar bevezetni, a titokadó a legjobb megoldás, hiszen az alattvalóknak nem kell tudniuk, hogy miért is fizetik.

 

Szereposztás

A felolvasóest szereplői: Fellinger Domonkos, Gulácsi Tamás, Horváth Sebestyén Sándor, Kuthy Patrícia, Nyomtató Enikő, Varga Balázs, az estet Illyés Ákos rendezte.

 

KM-SZA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!