Nyíregyháza hírei

2014.10.17. 11:53

A fejlődés útja az aktív kutatómunka

Nyíregyháza - Piacképes fejlesztésekre, a fejlesztési irányok meghatározására van szükség.

Nyíregyháza - Piacképes fejlesztésekre, a fejlesztési irányok meghatározására van szükség.

Az új uniós költségvetési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra hazánk várhatóan több mint 700 milliárd forintot költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában. Ezen támogatások folyósítását az unió feltételekhez köti, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy az egyes megyéknek, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének is el kell készítenie egy stratégiát. Ez beépül a készülő országos intelligens szakosodási stratégiába, melyet a Nemzeti Innovációs Hivatal önt végső formájába, majd terjeszti a kormány elé, aki végül Brüsszelnek továbbítja azt.

Csütörtökön immár második alkalommal tartottak specializációs workshopot Nyíregyházán azért, hogy felmérjék a helyi civilek, vállalkozások, érdekképviseleti csoportok prioritásait és lehetőségeit.

A Nemzeti Innovációs Hivatal képviseletében dr. Peredy Zoltán elmondta: megyénk egy alacsony technológiai intenzitású régió, az előrelépéshez több területen is megfogalmaztak ajánlásokat. Ezek a területek az egészséges társadalom, fejlett jármű- és gépipari technológia, megújuló energia, egészséges élelmiszer és a fenntartható környezet.

– Piacképes fejlesztésekre, a fejlesztési irányok meghatározására van szükség ahhoz, hogy Szabolcs megye faragjon a kutatás-fejlesztés és az innováció terén „összeszedett” lemaradásából – mondta a Nemzeti Innovációs Hivatal munkatársa a megyeházán, a nemzeti stratégia társadalmasítására megrendezett csütörtöki workshopon.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!