Nyíregyháza hírei

2014.10.16. 10:54

Azért is fizetős, mert drága a fenntartása

Nyíregyháza - Hiába: a vékony pénztárcájú fiatalok vagy fizetnek a Skateparkért, vagy kívül rekednek.

Nyíregyháza - Hiába: a vékony pénztárcájú fiatalok vagy fizetnek a Skateparkért, vagy kívül rekednek. A múlt héten érkezett egy olvasói észrevétel szerkesztőségünkbe. A levél írója nyíregyházi, és azt tette szóvá, hogy míg a megyeszékhely több pontjára telepített szabadtéri kondiparkokat bárki ingyen használhatja, legyen a kisgyerek, felnőtt vagy nyugdíjas, addig a Fokos utcai (Tiszavasvári út vége) Skatepark használatáért a bringás, gördeszkás és koris fiataloknak alkalmanként ötszáz forintot kell fizetniük. „Ezek a tizenévesek már nagyok a játszótérhez, nincs sok lehetőségük a kerékpározásra, így igazságtalannak tartom, hogy akkor is belépőjegyet kell venniük, ha csak egy félórára mennének be a parkba” – tette hozzá olvasónk, aki arra is kíváncsi volt, mi alapján választják ki a szakemberek, hogy hová építenek kondiparkokat.

Máshol drágább

– A Skatepark 2007-ben csaknem 27 millió forintos beruházás eredményeként épült, azonban öt év alatt annyira tönkrement, hogy 2012 májusában le kellett bontani, mert már életveszélyes volt. A NyírVV alig egy éve csaknem 6 millió forintból teljesen újjáépítette. A park fenntartása rendkívül költséges, ugyanakkor a használati díj nem csak azért szükséges, hogy az amortizációt részben finanszírozza, de egyúttal távol tartja mindazokat, akik nem rendeltetésszerűen kívánják használni a parkot. A skateparkokat egyébként szinte mindenütt csak térítés ellenében lehet használni, amely lényegesen magasabb a nyíregyházi díjaknál – válaszolt a felvetésekre Szabó Edina.

Legyen tágas, megközelíthető!

A NyírVV sajtóreferense a kondiparkok elhelyezésével kapcsolatban elmondta:

Nyíregyháza sűrűn lakott övezeteiben, játszóterek és/vagy oktatási intézmények közelében igyekszünk ilyeneket létesíteni. Fontos szempont továbbá, hogy a terület megfelelő méretű, tágas és könnyen megközelíthető legyen, ahol nincsenek közművek.

– A szabadtéri edzőtermek kialakítása az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb munkánk, melyet nemcsak a használók nagy létszáma, de az is bizonyít, hogy újabb és újabb városrészek jelzik igényüket hasonló felnőtt játszóterek kialakítására.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!