Nyíregyháza hírei

2014.10.07. 08:29

Ön meg tudja különböztetni az ehető és a mérgező gombákat?

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, meg tudják-e különböztetni az ehető és a mérgező gombákat.

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, meg tudják-e különböztetni az ehető és a mérgező gombákat. – Az iskolában tanultunk arról, hogy melyek az ehető és melyek a mérgező gombák. Néha mi is kimegyünk gombászni, nem jelent problémát, hogy megkülönböztessem a kalaposokat – válaszolta kérdésünkre a dombrádi Kiss Ádám. Horváth Dávid már nem ilyen magabiztos. – Én egyáltalán nem értek hozzá, egyedül a gyilkos galócát ismerem fel – mondta el érdeklődésünkre a tiszateleki fiú. – Mivel fogalmam sincs arról, hogy melyik gomba ehető és melyik mérgező, nem is kísérletezem velük. Amit a boltban veszünk, attól nem lehet bajunk – vélte a görögszállási Oláh Angelika.

A nyíregyházi Fintor Józsefné szintén ezen az állásponton van. – Gyakran vásárolok gombát, mert nagyon egészséges. Főként üvegeset választok, mert az biztosan nem mérgező. – Ha termelőtől veszem, akkor is megnézetem egy szakértővel, mert nagy bajt okozhat a mérgező gomba – szögezte le a nyíregyházi Pétervári Jánosné Klári néni. – Gyermekkoromban szerettem nagyon, ettem és szedtem, de amióta tudom, hogy halált okozhat a mérgező gomba, egyáltalán nem fogyasztom. A családban mindenki kedveli az ízét, gyakran készül belőle pörkölt – felelte a Felsősimán élő Bársony János.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!