Nyíregyháza hírei

2014.10.10. 18:06

Példaképpé váló kiválóságok

Nyíregyháza - November 14-én már kilencedik alkalommal adják át a megyei Prima ­díjakat.

Nyíregyháza - November 14-én már kilencedik alkalommal adják át a megyei Prima ­díjakat.Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott – Szabolcs-Szatmár-Bereg 2006-ban –, így ma az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.

A legnagyobb megtiszteltetés

A világhírű tubaművész, Szentpáli Roland az első évben, 2006-ban vehette át a díjat Bárány Frigyes színművésszel és dr. Margócsy József irodalomtörténész-helytörténésszel együtt.

A nyíregyházi zenész lapunknak azt mondta, hatalmas megtiszteltetés volt ez a számára, mert azt jelentette, hogy nemcsak a szakma ismerte el a teljesítményét, de a koncertjeire járó emberek is úgy gondolták, hogy értékes és színvonalas az, amit tesz, amit a zenéjével képvisel. Hozzátette: különösen fontos volt ez a visszajelzés azért is, mert a szülővárosában kapta.

Balázs Attila, lapunk egykori fotóriportere megkönnyezte, amikor 2012-ben átvette a megyei Prima díjat.

– Amikor az ember szakmai díjat vesz át, akkor büszkeséget érez, azzal egy konkrét, elvégzett munkát értékelnek; amikor Prima díjat kap, akkor pedig meghatottságot, hiszen a folyamatos szakmai teljesítményt ismerik el. A sok egyéb díj mellett ez a legkedvesebb és legtöbbre értékelt elismerésem, mert nincs attól nagyobb megtiszteltetés, ha az embert a saját környezete, a saját városa gondol egy adott szakterületen a díjra legérdemesebbnek.

A kilencedik díjátadó

A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) megyei elnöksége áldozatkész munkájának eredményeképp az idei esztendő sem múlhat el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Prima díjak átadása nélkül.

Czomba Csaba, a szervezet megyei elnöke, a november 14-ei esemény főszervezője a sajtó képviselőinek elmondta: a díjakat az idén már kilencedik alkalommal adják át (ahogy eddig, most is a megyeháza díszterme ad otthont a rendezvénynek); tíz kategóriából kerül ki végül az a három győztes, akik az erkölcsi elismerés mellett 1-1 millió forinttal is gazdagodhatnak.

– Még 2003-ban hozta létre Demján Sándor a Prima Primissima díjat, majd a VOSZ elnöksége döntött úgy, hogy a megyékre is lebontjuk az elismerést, hisz az országos megmérettetésre nem minden tehetség „érhet oda”. Szerencsére tehetséges emberekből, művészekből, pedagógusokból, újságírókból a megyénkben sincsen hiány – fogalmazott Czomba Csaba, aki hozzátette: a megyeházi esemény 18 órakor kezdődik, melyen a nyíregyházi önkormányzat a hagyományokhoz híven az idén is átad egy különdíjat. A további különdíjak odaítélésére abban az esetben nyílik lehetőség, ha ennek az anyagi hátterét biztosítani tudják a szervezők.

– A megye és a megyeszékhely vállalkozóinak, pénzintézeteinek sokat köszönhetünk, hiszen nélkülük nem tudnánk minden évben megrendezni a díjátadó ünnepséget – zárta a VOSZ megyei elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!