Nyíregyháza hírei

2014.11.14. 17:14

Bán Ferenc is büszke rá!

Nyíregyháza - Gyerekként sokat jártam a vmk-ban: előadásokat néztünk, versenyeken szerepeltünk. Később a munkám vezetett a házba, majd a kikapcsolódás: éveken át zumbáztunk a 3. emelet tükrös termében. A pénteki bejáráson megpróbáltam megkeresni az ismerős helyiségeket, de nem igazán sikerült.

Nyíregyháza - Gyerekként sokat jártam a vmk-ban: előadásokat néztünk, versenyeken szerepeltünk. Később a munkám vezetett a házba, majd a kikapcsolódás: éveken át zumbáztunk a 3. emelet tükrös termében. A pénteki bejáráson megpróbáltam megkeresni az ismerős helyiségeket, de nem igazán sikerült. Merthogy a Váci Mihály Kulturális Központ már egy másik épület. Persze, aki ránéz, felismeri a város egyik emblematikus intézményét, Bán Ferenc keze nyomát. De aki be is megy, hiába keresi a megszokott tereket: új funkciókat kap az épület, ez pedig azzal járt, hogy szinten minden átalakult.

Pénteken tartották a projektzáró tájékoztatót, ahol Jászai Menyhért alpolgármester úgy fogalmazott: egy hányattatott sorsú program zárul le, így elkezdődhet az intézmény életének új szakasza.

– Sikerült pozitív irányba megváltoztatni a projekt tartalmát és rendbe tenni az anyagi kondíciókat, így 2012-ben elkezdődhetett végre az érdemi munka. Sok szakember áldozatos munkájának hála ez a szakasz véget ért, így jöhet egy ugyanakkora, ha nem nehezebb feladat: tartalommal megtölteni a központot. A generálkivitelező cég ügyvezető igazgatója, Litvai Zoltán azt mondta: négy hónapig csak bontottak, hat hónapig építettek. – Büszkék vagyunk arra, hogy mi alakíthattuk át a város egyik legjellegzetesebb épületét, és bízunk abban, hogy ez mindenki megelégedésére történt.

Egyébként a bejárás végén mégiscsak sikerült megtalálni a termet, ahol évekig hetente kétszer zumbáztunk: dupla akkora lett, és gyönyörű. Így hamarosan újra birtokba vehetjük és kezdődhet a tánc!

További részletek a Kelet-Magyarország november 15-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!