Nyíregyháza hírei

2014.11.07. 15:39

Egy gyermekcentrikus gimi

Nyíregyháza - A kiegyensúlyozott pedagógiai munka és a gyermekcentrikusság a siker kulcsa.

Nyíregyháza - A kiegyensúlyozott pedagógiai munka és a gyermekcentrikusság a siker kulcsa.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium az idén a vidéki gimnáziumok rangsorában az előkelő második helyen végzett.

– Minden percben tudni kell, mit, hogyan és mikor akarunk elérni! – mondta el Chriszt Gyula, az intézmény igazgatója arra a kérdésünkre, hogy szerinte mitől lehet sikeres egy középiskola. – Nagyon örülünk annak, hogy továbbra is az élmezőnyben vagyunk, és ezzel nemcsak iskolánkat, de Nyíregyháza és a megye oktatási színvonalát is képviseljük.

Ütőképes „csapat”

– Az, hogy a vidéki gimnáziumok között a második a Krúdy, azt bizonyítja, hogy az iskola alapos és kitartó pedagógiai munkája a szülőkkel és a diákokkal együttműködve továbbra is ütőképes „csapatot” alkot. Tanáraink gyermekcentrikusak, az elvégzett munka színvonalas, kiegyensúlyozott, ez pedig határozott pedagógiai alapelvekkel párosul.

– Diákjaink egymást segítik, az osztályok között erős összetartás tapasztalható. Ettől függetlenül nincs megállás, mindig lehet fejlődni – mutatott rá a Krúdy Gyula Gimnázium első embere, s hozzátette: nem szabad elmenni az általános iskolák teljesítménye mellett sem, hiszek ezek az intézmények töltik meg a középiskolákat, és készítik fel a gyermekeket a középiskolai feladatokra.

– Tisztában vannak a tanulóink azzal, hogy milyen iskola falai között tanulhatnak, és ennek megfelelően az intézmény és elődeik nevéhez hűen végzik feladataikat.

KM-SA


A nyíregyházi Krúdy gimnázium ebben az évben is bekerült a legjobb húsz magyar középiskola közé. tovább »

Újra a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium áll az idei gimnáziumi rangsor élén, amelyet a szintén fővárosi Eötvös József Gimnázium követ - a HVG-lista első 10 helyezettjét az eduline.hu tette közzé kedden. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!