Nyíregyháza hírei

2014.12.18. 12:16

Akiknek ünnep, ha meleg ételhez juthatnak

Nyíregyháza - Az önkormányzat mellett civil szervezetek és cégek is segítenek.

Nyíregyháza - Az önkormányzat mellett civil szervezetek és cégek is segítenek.

Az előttünk álló időszak a legtöbb család számára szeretetteljes légkörben telik, ahol a közös étkezések is hozzátartoznak az ünnephez, ám sokan csak akkor juthatnak meleg ételhez, ha az önkormányzatok vagy civil szervezetek ebben a segítségükre vannak.

Több ezer adag étel

Rendes Sándor sajtószóvivőtől megtudtuk: Nyíregyházán a Szociális és Egészségügyi Alap finanszírozásával öt civil szervezet osztott és még oszt ételt vasárnaponként, ezzel is segítve a nehéz körülmények között élőket. Az Észak-Kelet Magyarországi Cukrász Ipartestület, a Boldog jövő Alapítvány és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Közhasznú Egyesület egyaránt ötszáz-­ötszáz adag meleg ételt már kiosztott az elmúlt hetekben, a Nyírségi Ízkirályok Egyesülete félezer lapcsánkát sütött, december 21-én pedig a Nyíregyházi Thália Alapítvány várja ötszáz adag meleg étellel a rászorulókat a Város­alapítók szobránál. A megyeszékhely önkormányzata saját költségvetése terhére a téli szünetben az iskoláskorú rászoruló gyermekekhez naponta egyszer meleg ételt juttat el – az intézkedés hatszáz hátrányos helyzetű iskolás gyermeket érint, akik így december 22. és január 4. között minden nap meleg ételhez jutnak.

Információink szerint a MAG3 Kft., a HVDSZ 2000-Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete és a Vela Kft. is készül ételosztásra, a Bige Holding Csoport pedig a Start Kft. közreműködésével tíz napon keresztül ezer adag ételt oszt ki azok között, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudnának ételhez jutni a karácsonyi időszakban.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!