Nyíregyháza hírei

2014.12.30. 10:08

Rendhagyó koncertre készülnek

Nyíregyháza - A január elsejei hangverseny német és osztrák színezetet kap, némi magyar ízzel.

Nyíregyháza - A január elsejei hangverseny német és osztrák színezetet kap, némi magyar ízzel.

– A nívódíjas és arany minősítésű Szabolcsi Koncert Fúvószenekar Nyíregyháza egyik kiemelt együttese, jogelődje 1938-ban alakult. A mostani lesz a 28. újévi koncertjük, amit a Buszacsában rendeznek január 1-jén 17 órától – ismertette hétfőn dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Liszt-díjas trombitaművész, karmester bepillantást engedett a koncert repertoárjába.

– Kezdésként Richard Strauss Imígyen szóla Zarathustra című szimfonikus költeményének előjátékát hallhatja majd a közönség, amit címe alapján nem biztos, hogy megismernek, de ahogy felcsendülnek a fanfár első hangjai, mindenki számára világossá válik, melyik darab egyik híres részletét játssza a zenekar, ezt követi Johann Strauss Császárkeringője a Fix-Pont Balettiskola közreműködésével, amit a Primavera Balettegyüttes és a Cicatánc követ – mondta Bakó Levente, s hozzátette: az első félidő a Függöny fel! című operettegyveleggel zárul. A koncert második része is tartogat meglepetéseket: színpadra lépnek a zenekar mazsorett csoportjai, akik Johann Strauss, Johannes Brahms és Bán László műveire táncolnak.

Jegyek a Buszacsában, a Sky Travell Utazási Irodában és a Czékmann Fotó üzletben kaphatók, valamint január 1-jén 15 órától a helyszínen. A koncert 14 éven aluliak számára ingyenes.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!