Nyíregyháza hírei

2014.12.30. 09:22

Telt házzal lépnek át az új esztendőbe a hotelek

Nyíregyháza, Vásárosnamény - A legtöbb hazai szálloda kiteheti a „Megtelt!” táblát, az év utolsó napjára már csak néhány helyen lehet szobát foglalni – derül ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.

Nyíregyháza, Vásárosnamény - A legtöbb hazai szálloda kiteheti a „Megtelt!” táblát, az év utolsó napjára már csak néhány helyen lehet szobát foglalni – derül ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. A szilveszterre időzített belföldi foglalások jellemzően 2–3 főre szólnak, a szállásra – a program nélkül – átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok fejenként. „Akadnak extrém adatok is: a legkisebb értékű, szilveszterre vonatkozó szállásajánlat például 2000 forintos áron kelt el, de van egy több mint 1,2 millió forintos foglalás is, igaz, itt egy nagyobb társaságról van szó” – ismertette az év végi legeket Varga Zoltán. Az elmúlt években az ünnepek idején a legnépszerűbb utazási célpontok többségét fürdővárosok adták, tavaly például a top10-es listán 9 volt ilyen. Az év végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is sokan jönnek: a Hotel Dzsungel utolsó üres szobáját két hete foglalták le, de nem panaszkodnak Vásárosnaményban sem, ahol a Szilva fürdőben kialakított panzió telt házzal hagyja maga mögött az évet.

Négynapos ünnep vár ránk

– Míg a karácsony előtti időszakban árkedvezményekkel sem könnyű a vendégeket belföldi pihenésre csábítani, addig szilveszter idején még az átlagosan harmincöt százalékkal többért kínált szobák is rendkívül jól fogynak – sok szálloda telt házzal köszöntheti majd az újévet – osztotta meg tapasztalatait Varga Zoltán ügyvezető. Az ünnepek idején is gyakran választjuk a fürdővárosokat kikapcsolódás céljából, a szilveszteri szállásra pedig átlagosan 15 ezer forintot költünk fejenként.

Egy korábbi összeállításunkban már megkérdeztük, hogy mi hová utazunk szívesen, most arra voltunk kíváncsiak, megyénk mennyire népszerű célpontja a pihenni, kikapcsolódni vágyóknak.

A Nyíregyházi Állatpark szállodájában, a Hotel Dzsungelben annak ellenére, hogy nem készülnek szilveszteri programmal, két héttel ezelőtt foglalták le az utolsó szobát. Ez azt jelenti, hogy telt házzal lépnek át az új esztendőbe.

– Szerencsénk van, hiszen a négynapos ünnepnek köszönhetően a vendégeink több időt tölthetnek el pihenéssel, kikapcsolódással, így nem sietnek haza, több éjszakát is eltöltenek nálunk – mondta el érdeklődésünkre Bartha Sára, a hotel vezetője. Hozzátette: a vendégek nagy része belföldi, főként családok töltik náluk az év utolsó hosszú hétvégéjét, akik többek között díjmentesen látogathatnak el az ország egyik legszebb állatkertjébe.

– Már elkezdődtek a jövő évi foglalások a kiemelt ünnepekre és a nyári időszakra, s ezek a vendégek rendszerint nem egy napra érkeznek majd. Megnézik a megyeszékhely nevezetességeit, az élményfürdőt, a múzeumfalut, gyakran többször is kisétálnak az állatparkba, hiszen legalább két nap szükséges ahhoz, hogy bejárják a teljes területét.

Bánszkiné dr. Mészáros Irén, a nyíregyházi Centrál Hotel vezetője szintén jó hírekkel szolgált: alig akad már kiadó szobájuk. Leginkább belföldi vendégek töltik náluk a szilvesztert.

– A hotelben külön szilveszteri estével készülünk, december 31-én gálavacsorát rendezünk, éjfélkor pedig pezsgős koccintással várjuk a vendégeinket, akiknek élőzenével és stand up comedyvel is kedveskedünk.

– Online foglalási rendszerünkön keresztül jelentkezhetnek be hozzánk a pihenni vágyók, akiknek egy szilveszteri csomagot is ajánlunk: két, illetve három éjszakára érkezhetnek ennek keretében vendégeink, akiknek jó szívvel ajánljuk a városi látványosságokat és a kitűnő vendéglátó helyeket, hogy az itt eltöltött idő alatt megismerkedhessenek Nyíregyházával és nevezetességeivel.

Több mint félezer látogató naponta

– Jó ötlet volt, hogy egy évvel ezelőtt a Szilva Termál- és Wellnessfürdőben kialakítottuk a 10 szobás panziónkat, mert egyre több a vendégünk – jegyezte meg Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere – és hozzátette: jelenleg is vannak szállóvendégeik és szilveszterkor sem lesznek üresek a panzió szobái. Megtudtuk, hogy október és november mindig egy kicsit gyengébb időszak a fürdőben, most egy kisebb karbantartás után december 24-étől nyitottak, s karácsony napjaiban telt házzal üzemelt a gyógyvízminősítéssel is rendelkező termál és wellnessfürdő.

– Naponta több mint félezer látogatónk volt, ami azt gondolom, nem rossz eredmény – fogalmazott a város első embere, azt pedig igazán örvendetesnek tartja, hogy sok vendégük érkezik Kárpátaljáról és Szatmárnémeti környékéről. A határon túl is egyre ismertebb Szilva fürdő jövőjéről kiderült: a város szeretné a gyógyvízminősítés adta lehetőségeket még inkább kihasználni, egy kültéri termálmedence több fürdőzőt, pihenni vágyót vonzana Bereg fővárosába.

KM-BM, CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!