Nyíregyháza hírei

2015.01.10. 11:39

Bosszankodnak a lakók Kistelekiszőlő utcáiban

Nyíregyháza - Az utak csúszásmentesítése előre meghatározott sorrendben történik.

Nyíregyháza - Az utak csúszásmentesítése előre meghatározott sorrendben történik.

Csütörtökön futott be szerkesztőségünkbe egy levél, amelyben arról írt egyik olvasónk, hogy a nyíregyházi Kistelekiszőlő több utcájában is (Mohács, Hegedű, Tallér, Tallér köz) nem láttak a lakók az első nagy havazás után hótoló járműveket, magyarán jegesek az utak és a járdák. Ezzel pedig az idős, mozgáskorlátozott személyek, de az iskolába igyekvő gyermekek és a munkába sietők is ki vannak téve a csúszásveszélynek.

Keczkó János, a NyírVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási irodavezetője elmondta, hogy a nyíregyházi utak csúszásmentesítését előre meghatározott sorrendben, az utak forgalmának megfelelő kategóriák szerint végzik. Az előírásoknak megfelelően 3–5 cm hóvastagság esetén elsőként a tömegközlekedési és a forgalmasabb közutakat, valamint a kerékpárutakat és járdákat síktalanítják a cég dolgozói. Olvasónk panaszát a NyírVV munkatársai megvizsgálták az említett területeken.

– Az alsóbbrendű utak takarítása 10 cm hóvastagság esetén kezdődik. Ezeken a szakaszokon azonban a sózás nem megengedett. Ugyanakkor a forgalmasabb utak takarítását követően azonnal megkezdjük az alsóbbrendű szakaszok érdesítését is. A jegesedéssel szemben nehéz védekezni, mert már az alig egy centiméteres hóból is jég lesz. A só felhígul, és tükörsima felületként fagy vissza az útra, az érdesítőanyagok pedig az olvadás és a forgalom következtében szinte teljesen eltűnnek az útfelületről – tette hozzá Keczkó János, majd megtudtuk: a síkosság ellen homokkal, fűrészporral, illetve kőzúzalékkal védekeznek az erősen kanyargós, lejtős területeken. A NyírVV munkatársai megvizsgálták az említett útszakaszokat, és azt tapasztalták, hogy a területek járműközlekedésre alkalmasak, ugyanakkor járdák hiányában a gyalogos közlekedés valóban nehézkes lehet, ezért érdesíteni fogják a bejelentett területeket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!